KLJUČ USPEHA JE PORODIČNA ATMOSFERA: Na zgradama širom sveta aluminijumska i PVC stolarija iz Jagodine "Testeral" Srbije

J. Su. - S. B.

02. 02. 2021. u 13:06

UPRKOS otežanim uslovima poslovanja u prošloj godini, privreda Šumadijskog regiona je zabeležila spoljnotrgovinski suficit, a svoj doprinos pozitivnom privrednom skoru tog dela Srbije dala je i kompanija "Testeral" iz Jagodine.

KЉУЧ УСПЕХА ЈЕ ПОРОДИЧНА АТМОСФЕРА: На зградама широм света алуминијумска и ПВЦ столарија из Јагодине  Тестерал Србије

Foto Privatna arhiva

Ova porodična izvozno orijentisana kompanija je nedavno osvojila tržišta Severne Amerike projektima u Njujorku i Čikagu. Više ugovorenih poslova je spremno za realizaciju i tokom ove godine i preduzeće očekuje porast ukupnog izvoza za 30 do 50 odsto.

Sanja Stanimirović, direktorka kompanije "Testeral" kaže da je svaki novi posao za preduzetnike izazov i traži posvećenost, vreme i strpljenje.

- Najteže je bilo osvojiti nova inostrana tržišta i pozicionirati proizvod kao visoko kvalitetan, a da pritom dolazi sa Balkana - objašnjava Stanimirovićeva.

U prošloj godini kompanija je uložila 500.000 evra u dodatnu opremu, dok se za ovu godinu planira investiranje dodatnih 800.000 eura u izgradnju i opremanje nove hale čije se puštanje u rad planira krajem godine.

Broj zaposlenih je udvostručen u odnosu na 2019, a plan je da ove godine zaposle još 40 do 50 radnika.

Nagradu za poslovne uspehe u 2020. za razvoj Šumadijskog regiona kompaniji je dodelila Privredna komora Srbije - Regionalna privredna komora Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga.

Sanja ističe da je kompanije postigla uspeh zahvaljujući trudu zaposlenih koji dobijaju sve uslove za kontinuirano usavršavanje i napredovanje. Međutim, možda i važnije od toga je što se u preduzeću neguje porodična atmosfera.

- Nastojimo da se zaposleni na poslu osećaju kao da su u porodici, da dobiju sigurnost, podršku i pomoć - ističe Stanimirovićeva.

- Porodična atmosfera koju prenosimo na zaposlene ali i na poslovne partnere jeste ključ našeg uspeha. Svi članovi porodice su uključeni u upravljanje firme, za sada nas je petoro, trudimo se da svojim zaposlenima našom slogom, radom, odnosu punim poštovanja i vizijom damo najbolje primere i time širimo kulturu i živimo postulate kojima se vodi naša firma i porodica - ističe ona.

Najvećim poslovnim uspehom smatra projekte na zahtevnim inostranim tržištima, kao i odluke zaposlenih da ostanu u kompaniji do kraja radnog veka.

Kompanija je, kaže, od osnivanja imala uspona i padova, ali je najveći izazov bio prenos biznisa sa jedne na drugu generaciju."To je okosnica gde mnoge, čak i svetske firme, padnu na ispitu. Smatramo da smo uspeli u tome, a o tome svedoče i naši rezultati", kaže Sanja i navodi da je jedan od najvažnijih zadataka za svako preduzeća pronalaženje kvalitetnog kadra. Nada se da će dualno obrazovanje u našoj zemlji tome doprineti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)