ZELENA ČELIČANA, STVORENO U SRBIJI: Jedini proizvođač betonskog čelika u Srbiji Metalfer Steel Mill dobio "Čuvarkuću"

J. Su. - S. B.

28. 02. 2021. u 15:42

PROIZVODI jedinog domaćeg proizvođača betonskog čelika Metalfer Steel Mill iz Sremske Mitrovice, utkani su u mnogobrojne objekte u Srbiji i svetu, a nedavno su krunisani žigom "Čuvarkuća".

ЗЕЛЕНА ЧЕЛИЧАНА, СТВОРЕНО У СРБИЈИ: Једини произвођач бетонског челика у Србији Metalfer Steel Mill добио Чуваркућу

Arhiva

Žig su dobili za toplo valjani rebrasti betonski čelik u šipkama, u koturu, i toplo valjanu glatku žicu, koje prave po potrebama građevinske industrije. Upotrebom njihovih proizvoda made in Serbia, domaći trud i pamet ulaze u temelje građevinske industrije u zemlji i svetu.

Očekuju da "Čuvarkuća" doprinese prepoznatljivosti njihovih proizvoda kod novih kupaca i daljem razvoju poslovanja. Uprkos pandemiji, prošlu godinu su završili investicijom koja je uvećala proizvodni kapacitet sa 150.000 na 500.000 tona gotovih proizvoda.

- Do prošle godine naš plasman bio je 60 odsto potreba tržišta dok je ostatak pokrivan iz uvoza - ističe Bojan Zečević, direktor za razvoj i nove tehnologije. - Nadamo se da ćemo sa ovom investicijom povećati učešće. Ponosni smo što učestvujemo u projektu "Stvarano u Srbiji" koji je mnogo više od same podrške pojedinačnim proizvođačima jer doprinosi razvoju domaće privrede i stvaranju boljeg mesta za život i rad.

 

Arhiva

Emisija gasova iz njihove topionice, kaže, manja je od 2,5 ppm (molekula na milion čestica vazduha), dok je, na primer, u bolnicama dozvoljeno 5 ppm. Naglašava da je misija kompanije da postanu prva 100 odsto zelena i reciklažna čeličana na svetu.

- Težimo i da električnu energiju koju koristimo za pokretanje naših proizvodnih pogona dobijemo iz reciklaže komunalnog otpada i obnovljivih izvora - rekao je Zečević.

Počeli su u Londonu 1993. kao tročlana trgovačka firma koja se bavila kupovinom čelika u bivšem Sovjetskom Savezu i prodajom u jugoistočnu Aziju.

Zaposleni

KOMPANIJA u Srbiji broji 600 zaposlenih. U sklopu nje se nalaze topionica, dve valjaonice, rudnici i kamenolomi. Izvoze u Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju i Mađarsku. Njihovi proizvodi deo su mostova kod Beške, Čortanovaca, DTD kod Novog Sada, auto-puteva, tržnih centara, stanice Prokop...

Odolevaju izazovima

REDOVNO informišemo zaposlene o merama za suzbijanje pandemije i ponašamo se u skladu sa preporukama struke. Prioritet nam je bezbednost i zdravlje naših zaposlenih, poručio je Dario Martić, rukovodilac službe za bezbednost i zdravlje na radu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)