SESTRE TREĆI PUT MAJKE U ISTOM DANU: U čačanskom porodilištu dva porođaja u kojima su na svet došla braća od tetaka

V. ILIĆ

03. 08. 2020. u 21:30

PROTEKLOG vikenda u porodilištu čačanske bolnice porodile su se dve rođene sestre - Nevena Kovačević i Bojana Pantović Đurić, i obe dobile po dečaka.

СЕСТРЕ ТРЕЋИ ПУТ МАЈКЕ У ИСТОМ ДАНУ: У чачанском породилишту два порођаја у којима су на свет дошла браћа од тетака

Porodilište u Čačku / Foto V. Ilić

Zanimljivo je što su se sestre porodile istog dana, u razmaku od oko tri sata, a novorođene bebe obema su treće dete.

Oba porođaja su, kako smo saznali, prošla bez ikakvih komplikacija, bebe i porodilje su dobro i, najverovatnije, ove nedelje će biti puštene kućama.

U porodilištu kažu da ovakvu situaciju ne pamte - da su jednu sestru porađali u trenutku dok su drugu primali na odeljenje i pripremali je za porođaj.

- Moja supruga Nevena i svastika Bojana su zajedno održavale trudnoću, išle su kod iste doktorke na preglede i imale su približne termine. Tog dana, u subotu ujutru su obe bile na pregledu. Supruga je dobila bolove po podne i odmah smo krenuli u bolnicu - rekao nam je Vladimir Kovačević.

Porodica Kovačević / Foto privatna arhiva

Ubrzo će kući

OBE porodilje se osećaju dobro. Porođaj je kod obe bio brz i nije bilo komplikacija. I bebe su dobro, pa se nadamo da će za neki dan izaći iz porodilišta - rekao nam je Vladimir Kovačević.

Zbog celokupne situacije oko epidemije virusa korona, Vladimir nije mogao duže da se zadrži u porodilištu, pa je otišao kući.

Kada mu je supruga Nevena javila da je porođaj počeo, on je ponovo došao u bolnicu.

- Kada sam dolazio, video sam pašenoga Nikolu Đurića, koji mi je rekao da je i Bojana dobila bolove. Moja žena se porila oko 19.30, a njena sestra oko 22.50. Tako smo zajedno slavili i pašo i ja i naše porodice - kazao nam je Vladimir.

Nevena sa sinom / Foto Privatna arhiva

I Kovačevićima i Đurićima novorođeni dečaci su treće dete, i obe porodice sada imaju po dvojicu dečaka i jednu devojčicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije