STIGLI PROZORI ZA KUĆU: Pomoć sestrama Bezarević iz Stublina u akciji Novosti

B. B.

06. 08. 2020. u 08:36

RODITELjI i đaci Medicinske škole "Nadežda Petrović" u Zemunu položili su ispit humanosti.

СТИГЛИ ПРОЗОРИ ЗА КУЋУ: Помоћ сестрама Безаревић из Стублина у акцији Новости

Foto M. Anđela

Posle uređivanja kuhinje, obezbeđivanja hrane, plaćanja računa, oni su sestrama Milici (19) i Mariji (17) Bezaravić iz Stublina kod Obrenovca, nabavili pet PVC prozora, koji će uskoro biti montirani.

Kako su "Novosti" pisale, devojčice su 26. jula ostale bez majke Ivane, koja je, posle teške bolesti, preminula u 45. godini. Otac je izgubio starateljstvo, tako da se Milica sada "bori" da dobije starateljstvo nad mlađom sestrom. Dok se ne "preskoče" sve birokratske prepreke, one su prepuštene same sebi. Prvi su im u pomoć priskočili drugari iz zemunske Medicinske škole, kao i njihovi roditelji i profesori.

RAČUNI ZA POMOĆ

NA tekući račun starije sestre humani ljudi počeli su da uplaćuju novac. Čitaoci koji žele da pomognu sestrama mogu to da učine na tekući račun Poštanske štedionice broj 200-119252261-94, na ime Milica Bezarević. Otvoren je, takođe, i devizni račun 200-122309657-32, swift code - SBPORSBG.

Iako imaju kuću u kojoj su i živele sa majkom, ona je u lošem stanju. Nemaju ni ogrev za zimu, a i nameštaj je oronuo. Starijoj sestri Milici ostala su još dva ispita do mature. Mlađa sestra u septembru kreće u treću godinu. Obe devojčice su odlični đaci, a profesori imaju samo reči hvale za njih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)