TASIĆI DOBILI KROV NAD GLAVOM: Nova uspešna akcija košarkaša Marka Kešelja pomoći Srbima na KiM

V.N.

16. 12. 2020. u 10:30

SEDMOČLANA porodica Tasić iz sela Gornje Močare, opština Kosovska Kamenica, na Kosovu i Metohiji, sa velikim ushićenjem dočekala je useljenje u svoj novi dom.

ТАСИЋИ ДОБИЛИ КРОВ НАД ГЛАВОМ: Нова успешна акција кошаркаша Марка Кешеља помоћи Србима на КиМ

Foto H. O. "Srbi za Srbe"

Sredstva prikupljena na onlajn donatorskoj večeri, održanoj početkom septembra u organizaciji čuvenog košarkaša Marka Kešelja i humanitarnog udruženja "Srbi za Srbe", bila su dovoljna da se Tasićima izgradi i potpuno opremi nova kuća.

- Teška vremena rađaju heroje, teška vremena rađaju velika dela - nadahnuto priča Kešelj.

- Uspeli smo u ovim izazovnim vremenima da organizujemo drugo donatorsko veče, da ono preraste u tradiciju. Zahvaljujem se svim donatorima i ljudima dobre volje koji su nam pomogli da i ova naša akcija bude uspešna, da porodica Tasić dobije krov nad glavom i priliku da njihova deca odrastaju u humanim uslovima.

 Marko Kešelj postavlja kamen temeljac , Foto H. O. "Srbi za Srbe"

Pored majke Dragane i oca Dragana, porodicu Tasić čini i njihovih pet princeza - Bojana (12), Anđela (9), Tamara (7), Milica (5) i Jovana (osam meseci). Žive od poljoprivrede, socijalne pomoći i dečjih dodataka. Nova kuća im je najveći podsticaj da nastave život na svom vekovnom ognjištu.

- Zahvaljujem se svim donatorima što su nam omogućili da se uselimo u novi dom - rekao je Dragan Tasić. - Mi smo složna porodica i ovo je veliki korak napred za sve nas. Devojčice su presrećne.

Svečanom trenutku, zbog teške situacije izavane koronom i mera koje su donesene, prisustvovala je manja grupa članova organizacije "Srbi za Srbe" i Eparhijske humanitarne organizacije "Majka devet Jugovića" iz Gračanice, koja je i logistički podržala ovu akciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili