ODJEDNOM SMO UGLEDALI OGROMNU RUPU NA ZIDU: Stena teška više od pet tona odronila se sa brda i završila u domu porodice Aleksić u Grdelici

I. MITIĆ

23. 01. 2021. u 08:00

OGROMNA stena, teška više od pet tona, odronila se sa vrha brda iznad kuće porodice Aleksić u Grdelici i završila u njihovom domu!

ОДЈЕДНОМ СМО УГЛЕДАЛИ ОГРОМНУ РУПУ НА ЗИДУ: Стена тешка више од пет тона одронила се са брда и завршила у дому породице Алексић у Грделици

Foto I. Mitić

Ona se kao točak kotrljala niz padinu dugu oko 200 metara, srušila je spoljni zid kuće i zaustavila se u prostoriji iznad spavaće sobe u kojoj srećom nije bilo nikoga. Stravično iskustvo Aleksići su doživeli u petak, dvadesetak minuta posle ponoći.

- Majka je spavala u dnevnom boravku, a ja sam bio u svojoj spavaćoj sobi. Nije prošlo ni pet minuta od kada sam legao da spavam, čuo se strašan tresak. Cela kuća se zatresla - opisuje ovo neobično iskustvo Nikola Aleksić (49). - Zvučalo je kao udar groma ili nekog projektila. Nismo znali šta je. Kada smo se stepeništem popeli u taj deo kuće sve je bilo u prašini. Ništa se nije videlo punih pet minuta, a onda smo ugledao rupu na zidu.

Nikoli još nije bilo jasno šta se zapravo dogodilo. Izašao je napolje i popeo se stepenicama koje vode ka brdu iznad kuće. Tek tada je ugledao ogromnu stenu koja je uletela u potkrovlje na mestu gde je bio spoljni ulaz.

- Prema brdu nisam mogao da vidim baš ništa. Možda samo poslednjih dvadesetak metara njene putanje. Ispostavilo se da se odronila čak sa vrha brda i da se sve vreme kotrljala ka našoj kući. Na nekoliko mesta se ukopavala u zemlju, ali je ni to, kao ni drveće, nije zaustavilo - ispričao nam je juče Nikola.

Njegova majka Ljubinka (72), još uplašena, jedva da je progovorila nekoliko reči.

- Mnogo smo se uplašili. To kad je grunulo... Strašno je bilo! Vidite i sami - kazala nam je vidno uznemirena žena.

- Moraćemo da je usitnimo hiltijem i da je u komadima iznesemo napolje, ali pre toga ćemo podupiračima da osiguramo oštećenu ploču i ljude, jer strahujemo da bi stena mogla da je sruši. Majstori mi kažu da, ako se ne radi pažljivo, cela kuća može da popusti iako u drugim prostorijama nema vidljivih oštećenja - priča Nikola.

UNIŠTEN ULAZ U POTKROVLjE

NIKOLA je pre mesec dana izgubio oca zbog moždanog udara koji je bio posledica virusa korona. Još nije svestan ni tog gubitka, a sada ga je nova muka zadesila.

- Kuću je pre 80 godina podigao moj deda, pa su moji roditelji dogradili deo koji je sada delimično oštećen. Ulaz u potkrovlje je u potpunosti uništen kao i deo krova. Znali smo da na vrhu brda postoji stenje, ali od kada smo ovde nikada se ništa ni slično ovome nije desilo - ističe Nikola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)