BOSANSKI METEOROLOG UPOZORAVA NA NEOBIČNE VREMENSKE PRILIKE: Stižu i na naše područje, a evo kad da ih očekujemo!

Novosti online

23. 02. 2021. u 18:48

POČETKOM iduće nedelje sa prednje strane ciklona, koji će se premeštati preko Pirinejskog poluostrva prema Magrebu, će u izraženom južnom i jugozapadnom visinskom strujanju povlačiti velike količine saharskog peska prema centralnoj Evropi, naročito na područje Francuske, Nemačke, Švajcarske i dalje ka Skandinaviji.

БОСАНСКИ МЕТЕОРОЛОГ УПОЗОРАВА НА НЕОБИЧНЕ ВРЕМЕНСКЕ ПРИЛИКЕ: Стижу и на наше подручје, а ево кад да их очекујемо!

Foto: Printskrin

Zbog toga će ova područja imati prilično zamućeno nebo, često u nijansama narandžaste i crvene boje, prognozirao je meteorolog Nedim Sladić.

- Posledično bismo mogli narednih dana ponovo da čitamo tekstove i gledamo slike lokalnih medija kako je nad Alpima saharski pesak doslovce stvorio prizore pustinjskog neba usled zasićenja aerosolom, a sneg bi opet mogao da poprimi crvenkastu boju kao početkom februara 2021. godine", istakao je meteorolog.

I na naše područje će stići manje količine saharskog peska koji će se gurati sa severa prema jugu, a iz dana u dan sve će više biti primetniji i nad nebom u regionu, posebno od sredine nedelje.

Ipak, u poređenju sa centralnim delovima Evope, nebo neće biti u toj meri zamućeno. Takođe, treba akcentovati da nas u narednom periodu čeka pretežno sunčano vreme sa natprosečno visokim temperaturama za ovo doba godine.

(Oslobođenje.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)