POHOVANE SLATKE PRŽENICE: Doručak koji mami mirisom, ukusom i izgledom
Napravite savršen doručak od starog hleba na malo drugačiji način.
Sastojci:
- 2 kašike kakaa
- 3 kašike tople vode
- 3 jaja
- 150 ml slatke pavlake
- 1 šolja mleka
- 3 kašike šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- malo soli
- 200 g čokolade
- 1 banana
- 7-8 parčeta hleba
Priprema:
Kakao otopite u toploj vodi i ostavite sa strane.
U drugoj činiji umutite jaja, dodajte pavlaku, mleko, šećer, ekstrakt vanile i so pa dobro umutite viljuškom da se sve lepo sjedini. Kada se umuti, ubacite topli kakao.
U tiganju otopite malo putera, pa dve kriške hleba umočite u umućenu smesu i stavite da se prži na srednjoj temperaturi. Pržite do tri minuta pa okrenite na drugu stranu. Potom na jednoj kriški stavite nekoliko kockica čokolade i sačekajte da se otope. Kada vidite da je počela da se "razliva", dodajte iseckanu bananu po kriški, onom drugom je preklopite.
Napravili ste čokoladni sendvič po kom možete da pospete i cimet ili šećer u prahu.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KOSOVSKA POGAČA: Stari kosovski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
02. 03. 2024. u 07:00
LAŽNA PITA SA POVRĆEM: Najukusnija pita bez kora koju ćete redovno praviti
29. 02. 2024. u 12:53
DA SE LIKVIDIRA KAO TERORISTA: Iz Moskve otkrili šta će biti sa Zelenskim nakon kapitulacije Kijeva
NAKON kapitulacije Kijeva, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski trebalo bi da se uhapsi, a zatim da mu se sudi, ili da se likvidira kao terorista, rekao je danas za TASS zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev.
20. 05. 2024. u 17:14
ZELENSKI POSLAO PORUKU PLENKOVIĆU: Hrvatski premijer mu ovo nikada neće zaboraviti
PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski čestitao je premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću treći premijerski mandat i izrazio mu zahvalnost na doslednoj podršci Ukrajine.
20. 05. 2024. u 16:12
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)
ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.
20. 05. 2024. u 11:53
Komentari (0)