ČUDO U RIMU: Novak Đoković ovo nije očekivao!

Novosti online

09. 05. 2024. u 18:52

Novak Đoković je konačno saznao ko mu je prvi protivnik na ATP turniru masters serije u Rimu. I to posle prilično neočekivanih okolnosti.

ЧУДО У РИМУ: Новак Ђоковић ово није очекивао!

FOTO: Tanjug/AP

Iako je još u sredu trebalo da sazna s kim igra, kiša je tada potpuno poremetila planove organizatora mastersa, pa i Novakove.

A onda se ta "teniska drama" produžila i na četvrtak.

Podsetimo, pored ostalih, osmog dana maja bio je odložen i meč Roman Safiulin (Rusija, 39. na ATP listi) - Korentan Mute (Francuska, 83), a upravo pobednik tog duela sticao je pravo da se sa Đokovićem nadmeće u drugom kolu.

I, rusko-francuski duel je konačno odigran. Ali, posle prave drame (začinjene i svađom, ali i provalom oblaka).

Kada je meč završen, i to posle skoro sat i po duge pauze - radovao se i Nole, koji je konačno saznao s kim igra, ali i teniser iz Francuske.

Naime, Mute, koji je imao potpuno neverovatnu podršku rimske publike, kakvu čak i Janik Siner može samo da sanja (na primer, protiv Rusa se navijalo pomalo i fudbalski, a dobri potezi Francuza slavili se kao da "azuri" osvajaju EURO 2024) ...

Rimska publika slavi Muteov dobar potez protiv Safiulina / Screenshot / TennisTV

... Mute, koji je izgubio prvi set, a na prekid (uz svađu sa sudijom) otišao kada je počeo taj-brejk u drugoj deonici, zaigrao je kao u transu nakon duge pauze.

Štaviše, u taj-brejku je poveo sa 6:0, pa nedugo zatim ga i osvojio, a u trećem setu odličnom igrom stekao vođstvo od 4:0 i najavio kome će pripasti ovaj (iznenađujući) trijumf.

Korentan Mute uživa sa italijanskom publikom / Screenshot / TennisTV

Francuski teniser je tako ne samo savladao "dvostruko boljeg od sebe", a učinio je to rezultatom 3:6, 7:6(1), 6:2, nego i prigrlio ogromne simpatije rimskih navijača.

Korentan Mute slavi pobedu nad Romanom Safiulinom u Rimu / Screenshot / TennisTV

Njih je, dok se čekalo da se meč nastavi, uveseljavao i radosnim gestovima na povike podrške s tribina, ali ih je uveseljavao i - teniskim žongliranjem.

Mute rubom reketa "pimpluje" lopticu i uveseljava publiku u Rimu čekajući da Safiulin dođe / Screenshot / TennisTV

Istinski šoumen, ali u kriznim momentima i "nervčik", imaće, nesumnjivo, ogromnu podršku i kada bude zaigrao protiv prvog nosioca ovog mastersa.

Mute se zahvaljuje italijanskim navijačima na ogromnoj podršci protiv ruskog tenisera / Screenshot / TennisTV

Podsetimo, Nole je protiv 25-godišnjeg Mutea igrao samo davne 2019, kada ga je na pariskom mastersu pobedio posle velike borbe sa 7:6(2), 6:4.

Kad igra Novak Đoković?

Iako je već tri dana prošlo otakako je žreb za rimski masters obavljen, a tada je i Đoković saznao kakav put ka čeka do željenog finala, Nole je tek u četvrtak predveče saznao kada će prvi meč odigrati. 

A odigraće ga u petak, 10. maja, u idealnom terminu.

Ako vas tenis zanima, a naročito šta u njemu radi Novak Đoković, pratite sve o tome na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre "Pariz 2024"?

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godinu od svog početka, u februaru 2022, možda i ne čudi što Ukrajina ne želi da vidi ruske sportiste na međunarodnim takmičenjima. Ipak, iako je doneta odluka da Rusi mogu na ovogodišnje Olimpijske igre - Pariz 2024, može da se desi da jedan od poznatijih ruskih takmičara tamo ne učestvuje, upravo "iz ukrajinskog razloga".

20. 05. 2024. u 15:35

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)