POMOĆ ŽRTVAMA NASILJA: Otvara se Centar za žrtve seksualnog zlostavljanja

B.B.

17. 04. 2023. u 16:35

U OKVIRU službe ginekologije opšte bolnice u Pančevu, biće osnovan Centar za žrtve seksualnog nasilja i zlostavljanja, gde će one moći da potraže pomoć.

ПОМОЋ ЖРТВАМА НАСИЉА:  Отвара се Центар за жртве сексуалног злостављања

Foto: Grad Pančevo

Razvoj društvenog i institucionalnog okruženja u borbi protiv nasilja nad ženama i devojčicama deo je projekta "Integrisani odgovor na nasilje nad ženama i devojčicama u Srbiji, treća faza", na kojem rade agencije Ujedinjenih nacija, a partneri su Vlada Republike Srbije, na čelu sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, uz podršku Vlade Švedske. U centrima kakav će dobiti i Pančevo žrtvama se pružaju potrebne usluge, od obavljanja pregleda do prikupljanja materijalnih tragova nasilja.

- Opšta bolnica Pančevo u okviru svog rada usmerena je na lečenje žrtava nasilja, žena i devojčica -  istakao je dr Slobodan Ovuka, direktor bolnice. - Zavisno do kakvih povreda dolazi, kod ovakvih slučajeva potrebno je uključiti i stručnjake iz drugih oblasti, ne samo ginekologe. Tu je važna i uloga psihijatara i psihologa kod teško merljivih posledica po zdravlje žena. Naša bolnica je i do sada pružala pomoć ženama, neformalno, ali smo radili svakodnevno na umanjenju posledica. 

U ovoj misiji učestvovaće i policija, tužilaštvo, sud, centar za socijalni rad, nevladine organizacije, kao i gradska uprava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!