OTVORENO 110 MESTA ZA STUDENTE: Akademci do kraja nedelje mogu da se prijave za tromesečni program "BG praksa"

A. Z. K.

11. 05. 2023. u 12:36

ROK za prijavu na konkurs "BG praksa" produžen je do 14. maja! Zainteresovani studenti završnih godina osnovnih i master studija Univerziteta u Beogradu biće u prilici da u sklopu ovog projekta steknu svoje prvo radno iskustvo. Za akademce je otvoreno više od 110 mesta u javnim institucijama i preduzećima.

ОТВОРЕНО 110 МЕСТА ЗА СТУДЕНТЕ: Академци до краја недеље могу да се пријаве за тромесечни програм БГ пракса

Ilustracija Foto Z. Jovanović

Kako je saopšteno u Gradu, polaznici će učestvovati u programu tri meseca i biće im obezbeđena novčana nadoknada od 20.000 dinara svakog meseca.

- Sa ponosom mogu da kažem da BG praksa nastavlja da raste. Ove godine je veći broj institucija otvorio svoja vrata praktikantima i raznovrsnija je ponuda dostupnih pozicija - rekao je član gradskog veća Vuk Mirčetić. - U odnosu na prethodnu godinu, neto iznos koji će polaznici prakse dobiti je 20.000 dinara, umesto 10.000 dinara koliko je iznosio prošle godine. Zato pozivam sve studente završnih godina fakulteta u okviru Univerziteta u Beogradu da se prijave na ovogodišnju BG praksu i steknu iskustvo u struci.

Unapređenje obrazovanja

PROJEKAT "BG praksa" realizuje se od 2010. godine, a osmislio ga je Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu. Ideja je da što više mladih stekne praktična znanja, veštine i relevantno radno iskustvo tokom studija, te da tako unaprede svoje akademsko obrazovanje.

Akademci koji se prijave biće u prilici da obavljaju različite poslove. Tako se u ponudi nalaze analiziranje kapaciteta raskrsnica i saobraćajnica u Sekretarijatu za saobraćaj i sređivanje muzejske zbirke i osmišljavanje programa poseta Muzeju grada Beograda.

- Studenti uključeni u program "BG prakse" moći će da prate aktivnosti na gradilištima u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda ili da pomognu u poboljšanju procesa digitalne transformacije u preduzeću "Pogrebne usluge". Naravno, prilika je mnogo više i sve su izlistane u konkursu - rekla je Katarina Manojlović Nikolić iz Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu.

Na sajtu Centra za razvoj karijere, studenti mogu da se upoznaju sa više od 89 različitih konkursa u sklopu "BG prakse" i odaberu poziciju za koju žele da se prijave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove