BESPLATNI PREGLEDI KAROTIDE: Festival zdravlja u Domu vojske 25. maja

B.B.

21. 05. 2023. u 12:08

PROLEĆNI festival zdravlja biće održan 25. maja u Domu Vojske od 10 do 20 sati, a otvoriće ga prof. dr Danica Grujičić, ministar zdravlja.

БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ КАРОТИДЕ: Фестивал здравља у Дому војске 25. маја

Foto: Festival zdravlja

Ulaz je besplatan, a posetioci će bez zdravstvene knjižice i čekanja moći da provere svoje zdravlje, da čuju predavanja o aktuelnim temama iz oblasti medicine i posavetuju se sa eminentnim zdravstvenim stručnjacima.

Beograđani će imati mogućnost da izmere nivo šećera u krvi i krvni pritisak, pulsnu oksimetriju (kontrola procenta kiseonika u krvi), provere bodi mas indeks i nivo uhranjenosti, , posavetuju se oko zdravlja zuba, izmere hidraciju kože, testiraju se na demenciju, anksioznost i depresiju. Takođe, mogu dobiti savete od kardiologa, alergologa, fizijatra, pedijatra, stomatologa. Radiće se i na edukaciji žena za samopregled dojki na simulatoru, kao i na proveri nivoa ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu aparatom smokilajzer.

Deo festivala biće posvećen mentalnom zdravlju mladih i ukazivanju prve pomoći. Psihijatar prof. dr Slavica Đukić Dejanović održaće predavanje o mentalnom zdravlju srednjoškolcima. Kardiolog akademik prof. dr Petar Seferović, govoriće o masovnim nezaraznim bolestima.

Osim zdravstvenih ustanova iz Beograda, specijalni gosti festivala biće domovi zdravlja "Novi Sad" i "Šabac". Stručni tim Specijalne bolnice za cerebrovaskularne bolesti "Sveti Sava" proveravaće ko je od građana u riziku za dobijanje šloga, pa će im na licu mesta uraditi ultrazvučni pregled karotida.

Najmlađi će u "Dečijem kutku" i "Bolnici za medvediće", moći da donesu omiljene igračke na "preglede", da razgovaraju sa medicinarima i razbiju strah od "belih mantila", kao i u Apoteci i laboratoriji za medvediće koju će voditi studenti farmacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove