GRADE AMBULANTU NA DVA SPRATA: Administrativne pripreme za izgradnju stanice u Batajnici

B.Borisavljević

26. 07. 2023. u 12:40

SEKRETARIJAT za urbanizam i građevinske poslove izdao je lokacijske uslove za izgradnju nove zdravstvene stanice, u Ulici Jovana Brankovića 1 u Batajnici. Sledeći korak je dobijanje građevinske dozvole, zatim sledi izbor izvođača i početak radova.

ГРАДЕ АМБУЛАНТУ НА ДВА СПРАТА: Административне припреме за изградњу станице у Батајници

Foto: Opština Zemnu

Inicijativu za izgradnju nove zdravstvene stanice u Batajnici pokrenula je opština Zemun. U saradnji sa Vladom Srbije, Ministarstvom za javna ulaganja i Ministarstvom zdravlja, ovaj projekat od izuzetne važnosti za funkcionisanje sistema primarne zdravstvene zaštite na teritoriji Zemuna biće realizovan.

- Više od 30 godina postoji velika potreba za ovakvim objektom u Batajnici - kaže Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun. - Ambulanta sa planiranim uslugama značiće mnogo građanima jer više neće biti potrebe da idu u dom zdravlja u Šilerovoj. Do sada su morali da idu u Zemun i za najjednostavnije intervencije. To više neće biti potrebno, a isto očekujem i da se odnos lekara i tehničkih lica prema građanima, odnosno pacijentima podigne na značajno viši i kvalitetniji nivo. Niko bez razloga ne dolazi u dom zdravlja, nego zbog potrebe i normalno je da očekuje da ga ljudski prime i posvete mu pažnju.

Novi objekat od približno četiri hiljade kvadrata biće na dva sprata, a gradiće se i prateća infrastruktura, trafostanica, nadstrešnica nad parkingom, interne saobraćajnice i staze. U prizemlju objekta predviđena je apoteka, služba hitne pomoći, laboratorija, opšta medicina - za zdravstveno zbrinjavanje dece predškolskog uzrasta, palijativna nega i tehničke prostorije.

Centralni deo zdravstvene ustanove imaće natkriveni zastakljeni atrijum. Na prvom spratu smeštene su službe opšte medicine, školske dece, rendgena i deo apoteke. U centralnom delu objekta nalaziće se prostorije za odmor zaposlenih, ostave, garderobe i sanitarni čvorovi.

Žiteljima Batajnice na drugom spratu novog medicinskog objekta na raspolaganju će biti ordinacije interne medicine, fizikalne medicine i terapije, ginekologija, ORL služba, oftalmolozi i stomatolozi, čime će, osim opšte zdravstvene nege, biti omogućene i specijalističke usluge. Biće izgrađene pešačke staze, interni kolski prolaz i parking prostor. Ukupna neto površina objekta iznosi 3.221 metar kvadratni, a bruto 3.959 kvadrata.

BONUS VIDEO - „NOVOSTI“ NA KLINICI ZA KARDIOLOGIJU VMA: Od maja samostalno izvode intervenciju ablacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar