VIŠE OD 280.000 BEOGRAĐANA KORISTI APLIKACIJU "BEOGRAD PLUS": "Najviše mi znači što znam kada stiže autobus"

Novosti onlajn

04. 08. 2023. u 09:56

ZA nešto manje od mesec dana, od kada je sa radom počela aplikacija „Beograd plus“, više od 280.000 Beograđana aktivno koristi aplikaciju kako bi pratili gde se nalaze vozila javnog prevoza, kao i da bi platili svoju kartu.

ВИШЕ ОД 280.000 БЕОГРАЂАНА КОРИСТИ АПЛИКАЦИЈУ БЕОГРАД ПЛУС: Највише ми значи што знам када стиже аутобус

Foto: Grad Beograd

Kada je reč o korisnicima Android telefona, njih 228.000 trenutno aktivno koristi aplikaciju za plaćanje karata i praćenje linija GSP-a, dok je na Ajfon (Iphone) uređajima ona uspešno preuzeta 53.000 puta.

Ovi podaci pokazuju da su Beograđani dobro prihvatili novi sistem naplate javnog prevoza, da se na njega već navikavaju, a aplikacija „Beograd plus“ im upravo to i olakšava.

Plaćanje karte i praćenje autobusa

- Skinula sam aplikaciju i za sada sam njom zadovoljna. Trebalo mi je malo vremena da se naviknem kako da je koristim, ali imam je već nekoliko dana i prva stvar koja mi se sviđa je ta što za svaku stanicu na koju stanem mogu da vidim koji busevi za koliko stižu, što mi za početak mnogo znači. Ostale opcije tek moram da ispitam, ali deluje mi kao jednostavna za korišćenje – rekla je Beograđanka Jovana Stošić.

Kako je ranije i najavio gradonačelnik Aleksandar Šapić, aplikacija „Beograd plus” građanima omogućava da preko nje plate kartu putem SMS-a, kreditne kartice ili naloga za plaćanje, a takođe i daje mogućnost da u svakom trenutku provere gde se nalazi svako vozilo iz sistema javnog prevoza.

Zahvaljujući aplikaciji građani uvek mogu da provere i koliko metara je autobus udaljen od stajališta na kom se nalaze i dobijaju preciznu procenu za koliko minuta vozilo stiže do stanice na kojoj prevoz i čekaju.

(Blic)

BONUS VIDEO: VUČIĆ DOČEKAO PENDAROVSKOG - Dvojica predsednika obilaze manastir Sveti Prohor Pčinjski

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)