ŠAPIĆ OBIŠAO OBNOVLJENI PARK U BLOKU 21: Nastavljamo oplemenjivanje životne sredine parkovima, ali i izgradnjom novih saobraćajnica

Novosti online

07. 09. 2023. u 12:52

GRADONAČELNIK Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas rekonstruisani park u Bloku 21 na Novom Beogradu.

ШАПИЋ ОБИШАО ОБНОВЉЕНИ ПАРК У БЛОКУ 21: Настављамо оплемењивање животне средине парковима, али и изградњом нових саобраћајница

Foto: Grad Beograd

On je istakao da je rekonstrukcija pokazala kako se u urbanoj sredini može urediti lokacija za odmor i rekreaciju u kooj će uživati sve kategorije stanovništva.

 – Naš cilj je da imamo što više ovakvih prostora u Beogradu, s naglaskom da oplemenjujemo životnu sredinu. Posebno u današnje vreme kada nam deca sve manje vremena provode napolju i na sportskim terenima – ukazao je Šapić.

Podsetio je da košarkaški tereni u Bloku 21 imaju veliku tradiciju i da su na njima stasavali velikani svetske košarke, poput Božidara Maljkovića, Saleta Đorđevića i Grbovića.

On je zahvalio društveno-odgovornoj kompaniji Lukoil na donaciji, uz podsećanje da park u Bloku 21 nije prvi čiju su rekonstrukciju pomogli. Takođe je zahvalio i „Zelenilu Beograd” na kvalitetno urađenom poslu.

Gradonačelnik je istakao da će radovi na proširenju Bulevara Zorana Đinđića biti završeni do kraja oktobra.

 – Ideja nam je da u ovoj prvoj fazi radova do Bulevara umetnosti dobijemo po tri trake sa svake strane. Dobar je primer i proširenje Višnjičke ulice, tako da ćemo tu praksu, gde god postoje mogućnosti, nastaviti i po drugim saobraćajnicama u prestonici, posebno na Novom Beogradu – najavio je Šapić. 

Foto: Grad Beograd

Neke stvari smo već uradili na Bežanijskoj kosi, istakao je prvi čovek srpske prestonice.

 – Urađena je nizbrdica u Ulici Marka Čelebonovića, gde su ranije bili veliki saobraćajni čepovi. Sada su Tošin bunar, Zemunska i Vojvođanska ulica postali jedinstven bulevar ili magistrala koja spaja autoput E-75 i autoput Miloš Veliki. Plan je da se ceo taj potez, takođe proširi sa po tri trake sa svake strane – najavio je Šapić.

Takođe je najavio nastavak radova između Brankovog i Starog savskog mosta gde su već uklonjeni objekti firme Rade Končar.

 – Saobraćajnica između Ulice Vladimira Popovića i Brankovog mosta još ne može da se radi, dok ne počne izgradnja novog mosta na Savi i nivelacije terena. Predviđeno je na tom mestu da se radi veliki kružni tok. Dok ne dođe do izgradnje mosta, nivelacije zemljišta i pravljenja konačnog saobraćajnog rešenja, ideja nam je da napravimo jednu privremenu saobraćajnicu, koja bi se nalazila na mestu gde se nalazila stara fabrika "Rade Konačar" koju smo uklonili i da tako obezbedimo da vozila koja dođu do Vladimira Popovića iz Bulevara Zorana Đinđića i Milentija Popovića, mogu tim kolovozom da dođu do Brankovog mosta i da time zaobiđu saobraćajni čep koji se stvara kod TC Ušće  – zaključio je gradonačelnik Beograda.

Foto: Grad Beograd

Direktor „Lukoil Srbija” d.o.o. Beograd Denis Rjupin rekao je da je saradnja ove kompanije sa Gradom Beogradom bila veoma dobra, te da su se u okviru različitih programa trudili da realizuju projekte na dobrobit građana.

 – Osluškivali smo potrebe srpske prestonice, zato što želimo da sačuvamo status pouzdanog partnera. Ovaj projekat, obnova novobeogradskog parka, je za nas značajna jer povezuje dva važna aspekta, korporativnu društvenu odgovornost i ekologiju. Sada će ovaj park biti prava oaza i mesto za igru i odmor mladih i starih – istakao je Rjupin.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije