PODRŠKA ĐACIMA I RODITELJIMA: Ministarka prosvete posetila OŠ "20. oktobar" u Novom Beogradu

B.B.

21. 11. 2023. u 16:19

MINISTARKA prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović, posetila je OŠ "20. oktobar" i razgovarala sa rukovodstvom, zaposlenima i učenicima, posle učestalih pretnji napadom i postavljanjem bombe.

ПОДРШКА ЂАЦИМА И РОДИТЕЉИМА: Министарка просвете посетила ОШ 20. октобар у Новом Београду

Tanjug

Ona im je pružila podršku u ovoj situaciji i upoznala zaposlene sa informacijama o preduzetim pojačanim merama koje sprovode sve službe zadužene za zaštitu i održavanje bezbednosti, saslušala predloge i naglasila da se radi na povećanju internet bezbednosti i edukaciji u okviru ove oblasti.

Osnovna škola "20. oktobar" formiraće Tim za krizne intervencije koji će uz podršku Ministarstva prosvete realizovati Akcioni plan.

Kao vid podrške u ovoj situaciji uprava škole proslediće zaposlenima i roditeljima video materijale koje je dostavilo Ministarstvo prosvete. Oni su, takođe, informisani i da postoji mogućnost psihološkog savetovanja u Dečijem kulturnom centru, svakog dana od 10 do 18 časova. U školi će dodatno biti organizovana i tribina za roditelje.

U školi je u ponedeljak održan sastanak predstavnika Ministarstva prosvete, Školske uprave Beograd i Instituta za mentalno zdravlje, kako bi bila pružena hitna podrška zaposlenima i učenicima zbog učestalih pretnji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave