ZE­MUN­SKA PI­JA­CA PO­NO­VO NA MA­SA­RI­KO­VOM TR­GU: Prodavci se vraćaju na svoju nekadašnju poziciju

Novosti online

25. 11. 2023. u 10:57

VEĆINA pro­da­va­ca sa Ze­mun­ske pi­ja­ce či­je su te­zge sa ro­bom od ja­nu­a­ra ove go­di­ne bi­le iz­me­šte­ne na Ve­li­ki trg zbog ob­no­ve ka­na­li­za­ci­o­ne mre­že ko­nač­no se vra­ća na svo­ju ne­ka­da­šnju po­zi­ci­ju – Ma­sa­ri­kov trg.

ЗЕ­МУН­СКА ПИ­ЈА­ЦА ПО­НО­ВО НА МА­СА­РИ­КО­ВОМ ТР­ГУ: Продавци се враћају на своју некадашњу позицију

Privatna arhiva

Na Ve­li­kom tr­gu iz­me­đu uli­ca Zmaj Jo­vi­ne i Go­spod­ske, ka­ko ka­žu ži­te­lji Ze­mu­na, osta­li su još tr­gov­ci mleč­nim pro­iz­vo­di­ma, ja­ji­ma i cve­ćem.

Oče­ku­ju, is­ti­ču, da će i oni u što sko­ri­je vre­me bi­ti pre­me­šte­ni na ne­ka­da­šnju lo­ka­ci­ju. Po­vra­tak pi­ja­ce na nje­no sta­ro me­sto ob­ra­do­va­lo je kup­ce, ko­ji su uglav­nom ovih da­na tra­ži­li gde se na­la­ze nji­ho­vi pro­dav­ci kod ko­jih re­dov­no pa­za­re ro­bu. Iako je ve­ći­ni Ze­mu­na­ca dra­go što je pi­ja­ca na sta­rom me­stu, ima i onih ko­ji sma­tra­ju da su te­zge su­vi­še bli­zu ku­ća­ma i lo­ka­li­ma.

To, po nji­ho­voj pro­ce­ni, mo­že za­sme­ta­ti pro­la­sku va­tro­ga­sa­ca ili vo­zi­la Hit­ne po­mo­ći u slu­ča­ju da se do­go­di ne­što ne­pred­vi­đe­no.

Ka­ko su re­kli u Jav­nom ko­mu­nal­nom pred­u­ze­ću „Be­o­grad­ske pi­ja­ce”, čim su ra­do­vi bi­li pri kra­ju kre­nu­lo se sa vra­ća­njem vi­še od 300 ko­ma­da pi­jač­ne opre­me (te­zgi, vi­tri­na i bok­so­va) na sta­ri deo pi­ja­ce.

– Iz­me­šta­njem pi­ja­ce Ze­mun omo­gu­ći­li smo svim za­kup­ci­ma da na­sta­ve sa ra­dom, a sta­nov­ni­ci­ma Ze­mu­na i lju­bi­te­lji­ma ze­mun­ske pi­ja­ce da­li mo­guć­nost da se, u to­ku neo­p­hod­nih ra­do­va, ne­pre­kid­no snab­de­va­ju sve­žim vo­ćem, po­vr­ćem, su­ho­me­sna­tim i mleč­nim pro­iz­vo­di­ma, ri­bom, cve­ćem i dru­gim po­trep­šti­na­ma. Za­hva­lju­je­mo svi­ma na str­plje­nju ko­je su po­ka­za­li u to­ku iz­vo­đe­nja ra­do­va – na­vo­di se u sa­op­šte­nju pi­ja­ca.

U pr­vi mah ka­da je pi­ja­ca iz­me­šte­na, kra­jem ja­nu­a­ra, bi­lo je re­či da će po­sao bi­ti za­vr­šen za ne­ko­li­ko me­se­ci. Ra­do­vi su se odu­ži­li jer je ceo taj kom­pleks ka­na­li­za­ci­o­ne mre­že ko­ji je ob­u­hva­tio pro­stor oko pi­ja­ce u Uli­ci prin­ce­ze Oli­ve­re, na Ma­sa­ri­ko­vom i Ve­li­kom tr­gu, ali i tri­de­se­tak uli­ca u ne­po­sred­noj bli­zi­ni mo­rao da se ob­no­vi zbog sta­ro­sti ce­vi. Po­sao je po­de­ljen u tri fa­ze, a in­ve­sti­tor je bio grad – Se­kre­ta­ri­jat za ko­mu­nal­ne i stam­be­ne po­slo­ve i Di­rek­ci­ja za gra­đe­vin­sko ze­mlji­šte i iz­grad­nju Be­o­gra­da.

(Politika)

BONUS VIDEO: VELIKI JUBILEJ NAJGLEDANIJEG FENOMENA: 30 godina kviza "TV Slagalica"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo