ŠKOLE DOBILE DRONOVE: Novo nastavno sredstvo za đake na Vračaru

B.B.

08. 12. 2023. u 15:06

U Galeriji opštine Vračar Dragi Lukić, član Veća zadužen za obrazovanje uručio je predstavnicima škola bespilotne letelice-dronove, koje su nabavljene u okviru projekta „Za lepšu školu“.

ШКОЛЕ ДОБИЛЕ ДРОНОВЕ: Ново наставно средство за ђаке на Врачару

Foto: Opština Vračar

- Opština Vračar podržava svaki projekat koji je edukativan i dobar za učenike - rekao je Lukić. - Nauka i tehnologija neprekidno napreduju, posebno informacione tehnologije i upravo će ova savremena oprema koja je  uručena školama, pomoći đacima da savladaju programske jezike, ne samo kroz knjige, već i kroz praktičan rad i direktno programiranje.

Foto: Opština Vračar

 

Svečanosti su prisustvovali zamenica predsednika  opštine  Radmila Sarić i pomoćnik predsednika Kosta Malovića uručio dronove predstavnicima škola.

Letelice je donirao „Rotary Club Beograd Čukarica“ na osnovu potpisanog Memoranduma sa ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u cilju daljeg učenja programskih jezika. Poslednjih nekoliko godina oni su poklonili oko 600 računara, više od 1.070 dronova i 1.200 robota osnovnim školama u Srbiji, koji su idealno sredstvo za učenje programskog jezika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)