OTVORENOG SRCA U NOVU 2024.GODINU: Tradicionalna manifestacija biće održana 1.januara u Svetogorskoj ulici

S.V.

22. 12. 2023. u 16:00

PRVOG dana nove godine biće organizovana tradicionalna manifestacija "Ulica otvorenog srca", ispred Ateljea 212 u Svetogorskoj. Tačno u podne, posle novogodišnjih čestitki, mali vatromet simbolično će da otvori zabavu.

ОТВОРЕНОГ СРЦА У НОВУ 2024.ГОДИНУ: Традиционална манифестација биће одржана 1.јануара у Светогорској улици

Foto: N. Skenderija

 Iz zgrade pozorišta izaći će izvođači i započeti svoju tradicionalnu šetnju stvarajući jedinstvenu karnevalsku povorku punu muzike, smeha i igara. Organizatori su Turistička organizacija Beograda, Opština Stari grad i Atelje 212. "Ulica otvorenog srca" nastala je pre pola veka u "Srpskoj kafani", gde su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i prvog dana nove godine služili goste.

Iz ovog nesvakidašnjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu i privredu, radost, čaroliju i humanost. Od 1988.godine, zvanično je ušla u kalendar najznačajnijih manifestacija Grada, kroz koju prođe više od 100.000 ljudi.

- Otvorena za sve Beograđane i goste prestonice, "Ulica otvorenog srca zamišljena je kao proslava solidarnosti, kada se "otvara" srce našeg grada, ali i kao mogućnost da se humanošću svih učesnika u ovoj manifestaciji nekom pomogne - kažu organizatori. - Uz pesmu, muziku, ulične zabavljače, žonglere, akrobate, mađioničare, pozorišne umetnike i brojne atrakcije, građani i gosti glavnog grada moći će da počnu 2024. na najlepši način.

Muzičko - zabavni program biće izveden ispred Ateljea 212 i zgrade Opštine Stari grad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)