ZELENIJI NOVI BEOGRAD: Bulevar Nikole Tesle bogatiji za 19 novih lipa

B.B.

24. 12. 2023. u 16:16

SADNjOM 19 novih odraslih sadnica lipe duž Bulevara Nikole Tesle, nastavljena akcija "Zeleni Novi Beograd", koja je počela 5. decembra ove godine, sadnjom 10 sadnica o kojima će brigu preuzeti radnici "Zelenila".

ЗЕЛЕНИЈИ НОВИ БЕОГРАД: Булевар Николе Тесле богатији за 19 нових липа

Foto: opština Novi Beograd

U skladu sa planom koji su napravili partneri opštine, stručnjaci iz JKP "Zelenilo-Beograd", prvo će se popuniti nedostajuća stabala u Bulevaru Nikole Tesle. Zatim će se preći na jednu od 16 preostalih lokacija duž drugih bulevara na kojima je broj automobila najveći.

- U protekle dve nedelje koliko traje akcija, na namenski račun opštine Novi Beograd uplaćeno je gotovo milion dinara - rekao je Bojan Bovan, predsednik opštine Novi Beograd. - Verujemo da će taj broj biti veći i da ćemo a dobiti mnogo novog drveća koje će odmah ozeleniti i dati više kiseonika koji nam je preko potreban u borbi protiv zagađenja.

Za dopunjavanje drvoreda u Bulevaru Nikola Tesla potrebno je ukupno 75 sadnica. Pored poziva kompanijama, ustanovama, malim i velikim preduzetnicima, kao i građanima da doniraju sredstva, upućen je i poziv svima da daju predloge gde bi voleli da vide više drveća i zelenih oaza, a stručnjaci "Zelenila" proceniće kvalitet zemljišta i vrstu zelenila koje najbolje uspeva na terenu koji je predložen.

- Želimo da se odupremo sve većem zagađenju vazduha, sačuvamo zelenilo koje već postoji i zasadimo veliki broj novih stabala u drvoredima i novobeogradskim parkovima i tako postanemo centralna urbana zona Beograda u kojoj je moguć zdrav život sadašnjih i budućih generacija Novobeograđana - poručio je Bovan.

"Zelenilo - Beograd je protekle sezone zasadilo nešto više od 4.000 sadnica, a ove sezone organizatori ozeleljavanja Novog Beograda očekuju više od 10.000 novih stabala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave