EDUKATIVNI PROGRAMI: Centar za promociju zdravlja GZJZ organizuje radionice u školama

B.B.

26. 12. 2023. u 15:14

PREDSTAVNICI Centra za promociju zdravlja Gradskog zavoda za javno zdravlje neposredno su uključeni u praćenje realizacije sva tri zdravstveno-edukativna programa namenjena osnovnim i srednjim školama, koje podržava Sekretarijat za zdravstvo.

ЕДУКАТИВНИ ПРОГРАМИ: Центар за промоцију здравља ГЗЈЗ организује радионице у школама

Foto. Gradski zavod za javno zdravlje

Nakon edukativnih seminara za prosvetne radnike i saradnike, kao deo te stručne podrške, predviđene su i posete školama koje su započele primenu programom predviđenih aktivnosti.

Prva poseta upriličena je OŠ "Bisa Simić" iz Velike Krsne, gde je uspešno započeta primena programa "Kreativni rad sa učenicima na prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci". Program se u ovoj školi sprovodi istovremeno u više razreda i odeljenja, uz angažovanje čitavog tima nastavnika i stručnih saradnika.

U Prvoj beogradskoj gimnaziji tema je "Psihoaktivne supstance i mladi - borba emocija i znanja". Čas je realizovan u odeljenju prvog razreda i bio je posvećen prepoznavanju i tumačenju predrasuda i stereotipa, kojima smo svi skloni. Stručnjaci ističu da su učenici pokazali zavidan nivo razumevanja za ovu temu i kontekst u kom je analizirana, dajući veoma zanimljive komentare i zapažanja.

Poslednja poseta bila je OŠ "Banović Strahinja", gde su doktorke Centra za promociju zdravlja prisustvovale su časovima odeljenjske zajednice u odeljenjima u kojima se realizuju radionice "Škola zdravih navika". U razgovoru sa učenicima, zaključeno je da im je rad u radionicama veoma interesantan i da su dosta toga naučili. Stečeno znanje o zdravim navikama su počeli i praktično da primenjuju - smanjen unos nezdravih namirnica, raniji odlazak na spavanje, poštovanje preporuka za dobar san, svakodnevna fizička aktivnost.

Sva tri programa nastavljaju svoj život u beogradskim školama i u narednom polugodištu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave