SLONOVI STIŽU U BEO ZOO VRT: Životinjsko carstvo podno Kalamegdana dogovine biće bogatije za dva nova člana

S.V.

27. 12. 2023. u 19:00

U BEOGRADSKI zoološki vrt sledeće godine stižu dva mlada slona. Otkako je početkom septembra preminula slonica Tvigi, jedan od najpoznatijih stanovnika Vrta dobre nade, njena "kuća" ostala je prazna. Međutim, taj prostor se sada uveliko adaptira i sređuje kako bi bio spreman kada stignu nove životinje.

СЛОНОВИ СТИЖУ У БЕО ЗОО ВРТ: Животињско царство подно Каламегдана договине биће богатије за два нова члана

S.V.

 

Prema rečima Kristijana Ovarija, biologa iz Beo Zoo vrta, prethodna godina u ovom životinjskom carstvu podno Kalemegdana bila je ispunjena smehom, ali i suzama.

- Bila je turbulentna godina, sa usponima i padovima. Uspeli smo da od naših roda, koje su ovde došle povređene, dobijemo potomke, a bilo je prinova i u ostalim delovima Zoo vrta - priča Ovari. - Ali, ne možemo da ne pomenemo da nas je ove godine napustila naša slonica Tvigi i to je bio potresan momenat. Izdalo ju je srce i to nas je veoma zabolelo ali nas nije obeshrabrilo. Nju niko neće moći da zameni, ali moramo da krenemo dalje.

Ovari kaže da je prestonički Vrt dobre nade dobio pozitivne ocene od koordinatora za slonove koji je doputovao iz Holandije, kao i od eksperta iz Budimpešte.

- Deo u kom je Tvigi živela mi ćemo da adaptiramo za dva nova slona koja će nam stići u toku sledeće godine. To će biti veoma zanimljivo, jer ne prevozite slonove svakog dana, sve mora da bude kao podmazano, ne sme biti iznenađenja. Biće lepo. Svi jedva čekaju da slonovi ponovo budu u Beogradu, jer je i Tvigica bila simbol našeg vrta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)