SAMO IM JE REKAO DA NE BACAJU PO ULICI: Incident na Zelenom vencu, napadnut radnik " Gradske čistoće" (VIDEO)

S.V.

14. 01. 2024. u 22:02

TROJICA mladića napali su radnika "Gradske čistoće" u noći između subote i nedelje na Zelenom vencu, naočigled prolaznika!

САМО ИМ ЈЕ РЕКАО ДА НЕ БАЦАЈУ ПО УЛИЦИ: Инцидент на Зеленом венцу, нападнут радник  Градске чистоће (ВИДЕО)

Foto: P. Milošević

U incidentu na svu sreću nije bilo teže povređenih, nemilu scenu zabeležile su kamere mobilnih telefona, snimak tuče brzo proširio društvenim mrežama.

Prema nezvaničnim informacijama, komunalni radnik je rekao mladićima da ne bacaju đubre po trotoaru, što su oni shvatili kao provokaciju, pa su nasrnuli na čistača. Na snimcima se vidi da je jedan od trojice mladića udario radnika metlom, a zatim je bacio na njega. U sledećem momentu oni kreću ka komunalcu, neki da smire tenzije, dok je drugi nastavio da udara radnika "Čistoće", koji mu je uzvratio udarac.

"Đubretarac"

Ipak, ne reaguju svi negativno kada vide da njihovom ulicom idu radnici "Čistoće" i to u "đubretarcu", kojim se najviše obraduju deca.

Neke ljude uplaši buka kamiona, ali roditelji uglavnom moraju da jure svoje mališane koja potrče da vide "đubretarac" izbliza.

Ovo nije prvi put da bahati sugrađani napadaju radnike "Gradske čistoće". Uz vozače GSP, ljudi koji se brinu o higijeni i izgledu Beograda su, u odnosu na ostale pripadnike gradskih službi, najviše napadani dok su na svom radnom mestu. Kako su ranije rekli iz "Gradske čistoće", njihovi radnici gotovo svakodnevno prijavljuju da su dobijali uvrede, pretnje, a neretko i udarce. To se uglavnom dešava leti, kada pojedinci napadaju ekipe koje prskaju komarce.

Pre godinu i po dana, jedan sugrađanin je na Novom Beogradu potegao oružje na komunlaca. Brzom reakcijom MUP on je uhapšen i procesuiran. Radnici "Gradske čistoće" rade svaki dan i po temperaturama od minus 10 i do plus 35 stepeni, i kada je vetar, kiša i sneg. Rade svaki dan kako bi grad bio čistiji i uredniji. Nadležni apeluju na sugrađane da budu strpljivi jer nije lako isprazniti 35.000 kontejnera u glavnom gradu i oprati na desetine ulica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)