"TO JE NAJOPASNIJE..." Oglasio se lekar o slučaju trovanja maloletnika alkoholom u beogradskom klubu

Tanjug

17. 02. 2024. u 10:47

U SLUČAJU nedavnog trovanja u klubu "Sinner" u Beogradu, gde je među otrovanima bilo i dosta mladih, prema mišljenju toksikologa Radomira Kovačevića, najverovatnije se radi o kombinaciji alkohola i nekih drugih supstanci.

ТО ЈЕ НАЈОПАСНИЈЕ... Огласио се лекар о случају тровања малолетника алкохолом у београдском клубу

Ministarstvo Odbrane

- Najverovatnije je u pitanju kombinacija supstanci, a to je najopasnije jer se postiže sinergijski efekat, jer se dejstvo jedne supstance pojačava drugom. Nema tu neutralizacije, nego je reč o sinergijskom delovanju. Od devet miliona različitih elemenata i jedinjenja sve može da bude otrov, samo je pitanje koncentracije i doze - rekao je on.

Istakao je da je dobro što se mladi koji su se otrovali špiritusom leče u nacionalnom centru za kontrolu trovanja na VMA, koje je, ocenio je on, najbolji izbor u ovom slučaju.

Prema njegovim rečima neki lokali i splavovi u Beogradu su na lošem glasu, a po ponašanju vlasnika kluba "Sinner" se može zaključiti da među njima ima i manipulatora zbog profita.

- Ako sam dobro razabrao, iz tog kluba su rekli da su lokal izdali grupi dečaka. Vlasnik sada može da se brani da je on izdao lokal, a da su oni doneli piće, ali on je dužan da vodi računa šta se radi u njegovom klubu - rekao je Kovačević.

Istakao je da deca ne mogu da se drže pod staklenim zvonom i da se krive, ali da je društvo to koje bi trebalo da vodi računa o njihovoj zaštiti uključujući i represivne zakonske mere.

Naveo je da je sa medicinske strane, koncentracija do 2,8 promila alkohola, koliko je nađeno kod nekih otrovanih, veoma ozbiljna.

- To je teško pijanstvo. Alkohol kada uđe u organizam brzo ulazi u mozak i menja se ponašanje čoveka, ne menja se primarna struktura ličnosti ali se menja ponašanje - istakao je on.

BONUS VIDEO: U NOĆI NjENOG NESTANKA VIĐEN JE MUŠKARAC: Najbolja drugarica Ane Knežević za "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)