MERENJE PRITISKA I ŠEćERA: U Knez Mihajlovoj se obeležava Svetski dan zdravlja - 7. april

B.B.

03. 04. 2024. u 15:34

U SUSRET Svetskom danu zdravlja - 7. aprilu, Crveni krst Beograd, u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje, organizuje seriju aktivnosti koja ima za cilj promociju zdravih stilova života i podizanje svesti o važnosti odgovornog ponašanja za zdravlje

МЕРЕЊЕ ПРИТИСКА И ШЕћЕРА: У Кнез Михајловој се обележава Светски дан здравља - 7. април

FOTO: Arhiva novosti

Kod "Beoizloga" u Knez Mihajlovoj ulici, u petak 5. aprila, od 13 do 15 časova biće postavljene dve tende i dva štanda, a volonteri Crvenog krsta i predstavnici GZJZ će davati građanima informacije o značaju redovnih medicinskih pregleda, zdrave ishrane, redovne fizičke aktivnosti i drugih aspekata zdravog načina života.

Takođe, sugrađani koji toga dana posete štandove biće u prilici da nauče neke od osnovnih tehnika za pružanje prve pomoći, zatim da izmere pritisak i šećer u krvi, što je od izuzetne važnosti za preventivu i rano otkrivanje potencijalnih zdravstvenih problema.

Ovogodšnja tema "Moje zdravlje, moje pravo", stavlja u fokus važnost postojanja prava na zdravlje za svakog pojedinca i jednak pristup javnim zdravstvenim uslugama, ali istovremeno naglašava i odgovornost svakog pojedinca, pa i lokalne zajednice za zdravlje svojih sugrađana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)