UPIS U VRTIĆE OD 8. APRILA: Prijave preko e Uprave do 17. maja

B.B.

05. 04. 2024. u 13:13

KONKURS za upis dece u predškolske ustanove počinje 8. aprila i trajaće do 17. maja, najavila je gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Aleksandra Čamagić.

УПИС У ВРТИЋЕ ОД 8. АПРИЛА: Пријаве преко е Управе до 17. маја

foto PU Mladost

Prema rečima Čamagić, kao i prethodnih nekoliko godina, zahtevi za upis podnosiće se elektronski, putem usluge „eVrtić" na portalu eUprave.

- Ovo je najjednostavniji način i sva potrebna dokumentacija pribavlja se po službenoj dužnosti, tako da nema potrebe da roditelji odlaze u ustanove - rekla je Čamagićeva. - Preliminarne liste upisane dece biti objavljene 10. juna, posle čega će uslediti rok za žalbe, koji će trajati do 19. juna. Upisne komisije razmatrati žalbe roditelja od 20. do 28. juna, a konačne liste upisane dece biti objavljene početkom jula.

Čamagić je istakla da na teritoriji grada Beograda u toku je izgradnja nekoliko novih objekata, tako da će se i tokom godine otvarati nova mesta. Povećanje kapaciteta očekuje se u toku leta nakon što analize dolaznosti pokažu gde je moguće odobriti više slobodnih mesta, odnosno koliko budućih školaraca napušta vrtiće.

- Ono što je bitno, a što se često smetne s uma jeste to da je za vrtiće moguće konkurisati tokom cele godine, ne samo za vreme konkursa - podesetila je Čamagić. - Konkurs je roditeljima bitan jedino zbog činjenice da su tada najpreciznije informacije o slobodnim mestima, s obzirom na to da je Zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju regulisano da radna godina počinje 1. septembra.

Prošle godine je na konkurs podneto više od 18.800 elektronskih zahteva, a u jasle i vrtiće je krenulo više od 14.000 dece. Roditelji mališana koji ne budu upisani u državni vrtić mogu uzeti odbijenicu sa kojom konkurišu u privatnu predškolsku ustanova uz subveniciju Grada koja iznosi 33.000 dinara, koliko je ekonomska cena broavka u gradskim obdaništima. Boravak dece u državnim vrtićima je besplatan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)