HUMANI ĐACI: Gimnazija "Patrijarh Pavle" organizuje Uskršnji humanitarni bazar

B.B.

18. 04. 2024. u 16:21

U Gimnaziji "Patrijarh Pavle" na Labudovom brdu sutra će, od 10 do 13 časova, biti organizovan Uskršnji humanitarni bazar.

ХУМАНИ ЂАЦИ: Гимназија Патријарх Павле организује Ускршњи хуманитарни базар

Foto: Gimnazija Patrijarh Pavle

Profesori i đaci škole okupljeni u Učeničkom parlamentu, brojnim akcijama sakupljaju pomoć za one kojima je potrebna, i tako slede pouke patrijarha čije ime škola nosi.

U dosadašnjem humanitranom radu su im pomagali su đaci Srednje zanatska škola, članovi Udruženja i istoimenog kafića "Zvuci srca" sa Vračara, i "Dnevni boravak za mlade" iz Šekspirove ulice. Reč je o ustanovam koje  u kontinuitetu brinu i zapošljavaju mlade sa posebnim potrebama, pa su  gimnazijalci  za ovaj događaj sa profesorima i stručnom službom škole pripremili nekoliko radionica u kojima bi se osnažili za empatiju, osposobili se da pomognu i da se približe osobama sa posebnim potrebama. Đaci će zajedno praviti ukrase, medenjake, čestitke, venčiće i razne dekorativne predmete.

- Svoj doprinos daće i roditelji. Ovo je prilika da se prikupe i novčana sredstva, ali i da se razvije svest da prepreke ne postoje i da je samo potrebna dobra volja kako bismo i najosetljivije uključili u svakodnevne društvene tokove - naveo je Jasmin Nikolovski, direktor škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić