SAZNALI OD RODITELJA: I u Gimnaziji "Patrijarh Pavle" zatečeni žurkom za maturante mimo škole

B. Borisavljević

10. 05. 2024. u 13:26

ZA žurku maturanata u poznatom klubu u centru grada uz neograničenu konzumaciju alkoholnog pića, u Gimnaziji "Patrijarh Pavle" su saznali od roditelja. Kako se proslava organizuje po završetku školske godine, van škole i reč je o punoletnicima, obrazovnoj ustanovi su vezane ruke da bilo kako reaguje. Ipak, i u ovoj gimnaziji su razgovarali sa predstavnicima Saveta roditelja i đaka.

САЗНАЛИ ОД РОДИТЕЉА: И у Гимназији Патријарх Павле затечени журком за матуранте мимо школе

Foto: Printskrin Youtube

Prema rečima Jasmina Nikolovskog, direktora škole, otkad je on na ovoj funkciji poslednjih osam godina, prvi put se događa da neko organizuje ovakvu žurku i poziva maturante na proslavu.

- Dobili smo poruku od roditelja da se organizuje žurka, a oni su to saznali od svoje dece - kaže Nikolovski. - Zatečeni smo, kao i kolege iz ostale dve škole. Ali škola nema nikakvu odgovornost u ovom slučaju. Nismo se zvanično oglašavali, niti objavljivali nešto na sajtu, ali smo razgovarali i sa decom i sa roditeljaima.

OBJAVA

U  objavi 13. gimnazije se navodi da se proslava organizuje u centru grada po ceni od 3.500 dinara, uz neograničenu upotrebu alkoholnih pića. Datum je subota, 25. maj. Između ostalog, roditelji se pozivaju da razgovaraju sa decom, a đaci da pokažu zrelost tako što će odbiti ovu ponudu razuzdane zabave.

Nikolovski kaže da ne zna koliko se đaka prijavilo za žurku, nadajući se da će sve proteći u najboljem redu. Gimnazija "Patrijarh Pavle" ima dugodišnju tradiciju proslave završetka školske godine za maturante, a to neće izostati ni ove godine.

- Poslednjeg dana škole ili sutradan u holu škole pravimo žurku, uz muziku, trubače, hranu i bezalkoholna pića - kaže Nikolovski. - Đaci nose majice, koje su i znak raspoznavanja, tako da niko sa strane ne može ući. Iako nismo dužni, obavestimo i policiju, a proslava traje dva sata. Nikada do sada nije bilo nekih incidenata.

U tri beogradske gimnazije uveliko se iza kulisa prave spiskovi za proslavu u jednom poznatom klubu, uz neograničenu konzumaciju alkoholnog pića. Pozvani su đaci gimnazija "Patrijarh Pavle", Trinaeste i Četvrte. Uprava 13. beogradske gimnazija je reagovala javno i preko sajta upozorila roditelje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

BRUKA! Evo šta je Nikola Jokić doživeo nakon što je sa Denverom ostao bez šampionske titule