PRIJEM ZA DAVAOCE: Opština Čukarica uručila zahvalnice

B.B.

10. 05. 2024. u 13:47

U susret Nacionalnom danu dobrovoljnih davalaca krvi, koji se obeležava 11. maja, opština Čukarica upriličila prijem za višestruke dobrovoljne davaoce i učenike, koji su osvojili prva mesta na likovnom i literarnom konkursu pod nazivom „Krv život znači“.

ПРИЈЕМ ЗА ДАВАОЦЕ: Општина Чукарица уручила захвалнице

Foto: Opština Čukarica

Zahvalnice dobrovoljnim davaocima i đacima čukaričkih škola uručili su predsednik  opštine Čukarica Srđan Kolarić i sekretar Crvenog krsta Čukarica Zvezdan Bradić.

 Kolarić je istakao da je ponosan na dugu tradiciju humanosti i visok nivo odazivanja na pozive za pomoć, a ta nesebičnost se potvrđuje iz akcije u akciju.

- Ljudima koji čine ovako human gest, kao što je davanje krvi, nikada ne možemo dovoljno da se zahvalimo, ali možemo da im ukažemo pažnju i poštovanje - rekao je Kolarić. - Verujemo da ćemo na ovaj način podstaći i druge da se pridruže i postanu davaoci, svesni da su dajući krv, pomogli nekom u presudnom trenutku. Ujuedno se zahvaljujemo i našim najmlađima koji su svojim literarnim i likovnim radovima pokazali da već od malih nogu znaju koliko su davalaštvo, solidarnost i briga za druge važni.

Sekretar Crvenog krsta Čukarica Zvezdan Bradić je naveo da ima više desetina ljudi koji su više od sto puta dali krv, čime su spašene na hiljade života.

- Prošle godine je više od 5.500 Čukaričana ponudilo da da krv, a 4.903 su bili davaoci, što je povećanje od 368 jedinica  u odnosu na prethodnu godinu - rekao je Bradić. - Važno je da od malena počnete sa decom da radite i da ih motivišete kroz različite akcije i konkurse kao što je „Krv život znači“. Posebna mi je čast što su naši posebni gosti danas i učenici ŠOSO „Sveti Sava“ Umka, koja je jedna od najhumanijih škola u Srbiji, jer već godinama unazad je domaćin deci sa Kosova i Metohije

Ove godine priznanja su dodeljena i Turističkoj organizaciji Čukarica i Konjičkom klubu “Triniti”, kao institucijama koje su dale veliku podršku davalaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...