HEROJI DOBIJAJU ULICU: Beograd se odužuje medicinskim stručnjacima koji su preminuli od virusa korona

Novosti online

10. 08. 2020. u 15:01

KOMISIJI za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Grada Beograda 5. avgusta pristigla je inicijativa Lekarske komore Srbije da se imenuju ulice u Beogradu po prof. dr Radanu Džodiću i prof. dr Draganu Markoviću, eminentnim stručnjacima, koji su preminuli od posledica virusa korona.

ХЕРОЈИ ДОБИЈАЈУ УЛИЦУ: Београд се одужује медицинским стручњацима који су преминули од вируса корона

Foto: Privatna arhiva/Ratko Radetić

Predsednica Komisije Andrea Radulović je u odgovoru Lekarskoj komori Srbije navela da bi imenovanje ulica po prof. dr Džodiću i prof. dr Markoviću bio čin odavanja počasti svim lekarima koji su izgubili živote od posledica virusa korona.

Ona je istakla da to mišljenje dele i članovi Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica, kao i odbornici Skupštine grada, ali prateći i poštujući dosadašnju praksu u radu Komisije, neophodno je da se imenovanja delova grada, kao i podizanja spomenika čine sa određene istorijske distance.

Zbog toga je neophodno da prođu minimum tri godine od nečije smrti, kako bi se inicijativa našla na dnevnom redu Komisije, a zatim Skupštine Grada Beograda, kao što je to bio slučaj za patrijarha Pavla, Velimira Batu Živojinovića, Dragana Nikolića i ostala velika imena koja su ostavila trag u istoriji naše prestonice.

 

Ona im je zahvalila na podnetoj inicijativi, koja će biti uzeta u razmatranje i usvojena čim se za to stvore neophodni uslovi. Zahvalila je i u ime svih Beograđana našim najvećim herojima, lekarima i medicinskom osoblju, koji se svakodnevno bore za živote građana.

U odgovoru je pozvala Lekarsku komoru Srbije da podnese i druge predloge, jer je u prošlosti bilo i drugih lekara koji su svojim radom, humanošću i delima zaslužili da ih se Beograd seća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!