STANOVNICI ULICE NA NOVOM BEOGRADU ŽALE SE DA NEMAJU GDE DA ODLAŽU OTPAD: Pretrpano u Mileve Marić Ajnštajn

J. D.

23. 09. 2020. u 11:00

STANARI Ulice Mileve Marić Anštajn na Novom Beogradu, u danima vikenda nemaju gde da odlažu otpad, jer su kontejneri, koji su postavljeni u ovoj ulici, uglavnom pretrpani smećem.

СТАНОВНИЦИ УЛИЦЕ НА НОВОМ БЕОГРАДУ ЖАЛЕ СЕ ДА НЕМАЈУ ГДЕ ДА ОДЛАЖУ ОТПАД: Претрпано у Милеве  Марић Ајнштајн

Foto Google streat

Podzemni kontejneri koji su nekada bili postavljeni, zamenjeni su običnim, a zbog smanjenog broja, napune se smećem vrlo brzo. Pojedinim stanarima smeta i što su kante postavljene ispred ulaza u zgrade.

- Stanari iz prvog reda zgrada, uspeli su da se izbore da se kontejneri koji su bili ispred njihovih ulaza pomere, pa tako svi sada bacaju u đubrijere koje su postavljene između zgrada - objašnjavaju stanovnici ovog kraja. - Najgore je u danima vikenda, smeće se nagomila po celom naselju. Nadležni to brzo očiste, ali nedostatak kontejnera je veliki problem.

PARKIRANjE

ČESTE su situacije da građani pomere kontejnere par metara kako bi parkirali svoje vozilo, u nedostatku parking mesta. Oni se time nelegalno parkiraju na nepropisnom mestu i ugrožavaju bezbednost građana.

Propisu nalažu i da se na 800 kvadratnih metara zgrade postavi jedan kontejner. Međutim, često se dešava da investitori, prilikom gradnje novih stambenih objekata, ne ostave prostor predviđen za kontejnere, pa novouseljeni stanari otpad uglavnom odlažu u već postojeće sudove.

Po zakonu, kontejneri se mogu postaviti na površinama namenjenim za kretanje pešaka ili parkiranje vozila, ali ne na kolovozu. Svojim položajem ne smeju da ugrožavaju bezbednost učesnika u saobraćaju. Pravila takođe nalažu da se kontejneri na trotoaru ne smeju postavljati, kao i da poklopac i poluga za otvaranje ne smeju biti okrenuti ka kolovozu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)