ODEĆA ZA NAPUŠTENU DECU: Humanitarna akcija sakupljanja tople zimske garderobe u Zemunskom parku

A. V. V.

11. 10. 2020. u 07:40

VELIKA humanitarna akcija sakupljanja zimske odeće za napuštenu decu okupila je juče mnogobrojne ljude velikog srca koji su došli u Zemunski park da doniraju pažljivo prikupljenu garderobu.

ОДЕЋА ЗА НАПУШТЕНУ ДЕЦУ: Хуманитарна акција сакупљања топле зимске гардеробе у Земунском парку

Foto privatna arhiva

Da obraduju mališane prvi su se pobrinuli najstariji Beograđani, da bi im se kasnije pridružili i roditelji sa decom. Tokom prvog dana kese sa jaknama, džemperima i duksevima napunile su pet automobila.

Akcija će postati tradicija

VRTIĆ "Brodić" će zbog velikog interesovanja, kako nam je ispričala direktorka Rafailović, sigurno nastaviti da organizuje ovu humanitarnu akciju i u godinama koje slede, kako bi napuštenim mališanima pokazala da o njima ima ko da brine.

Događaj je prvi put u okviru "Dečje nedelje" organizovao vrtić "Brodić" u saradnji sa GO Zemun. Cilj akcije je bio i da vaspitači iz ove predškolske ustanove nauče decu šta znače empatija, solidarnost i briga za druge, a u skladu sa porukom ovogodišnje "Dečje nedelje" - "Podeljena sreća dva puta je veća".

- Svojim primerom hteli smo deci da pokažemo kako to izgleda kada se pomaže drugima. Očuvanu zimsku garderobu, koju sakupimo, doniraćemo nezbrinutim mališanima kojima je ova odeća i te kako potrebna u hladnim danima. Iznenađeni smo odzivom ljudi koji su došli da pomognu - priča za "Novosti" Jelena Rafailović, direktorka predškolske ustanove "Brodić".

Svi zainteresovani za učešće u ovoj humanitarnoj akciji mogu da donesu toplu garderobu za decu u vrtić "Brodić" u Ulici Aleksandra Dubčeka 12 u Zemunu, svakog radnog dana od 8 do 15 časova do 20. oktobra 2020. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)