СУКОБ ТРАДИЦИОНАЛНОГ И НОВИХ НАРАШТАЈА: У Црној Гори почело снимање друге сезоне популарне трилер драме Беса

Јл. Б.

27. 11. 2020. у 16:42

СУКОБ ТРАДИЦИОНАЛНОГ И НОВИХ НАРАШТАЈА: У Црној Гори почело снимање друге сезоне популарне трилер драме Беса

Флорист Бајгора / Фото Адреналин продукција/IMDb

ПРВА клапа дуго очекиваног наставка серије "Беса" пала је недавно на одабраним локацијама у Црној Гори, и тако најавила нови циклус гледаног, интригантног и хваљеног ТВ пројекта.

Прича о породици и значају дате речи, према оригиналној идеји Срђана Шапера, постала је регионални, али и међународно високо вреднован серијал. Једна од наших најуспешнијих серија, коју је и стручни жири пригласио за најбољу на фестивалу ФЕДИС, једина је по којој је снимљен римејк за арапско гововорно подручје, под именом "Крвна заклетва".

У продукцији кућа "Телеком Србија", "Адреналин" и Red Planet Pictures, након великог успеха прве, стиже нам друга сезона популарне трилер драме, која ће током идуће године бити емитована на каналу Суперстар ТВ и репризно на Првој ТВ. Креатори нових десет епизода су популарни британски сценариста Тони Џордан и Игор Стоименов, док су сценаристи, поред Стоименова, Младен Матичевић и Вук Ршумовић. Планирано је да режију потпише више редитеља, а Никола Љуца задужен је за црногорску линију приче. Аутор музике поново је Немања Мосуровић, а директор фотографије је Радан Поповић.

Прва сезона завршила се драматично, питањем да ли је Урош Перић (Радивоје Буквић) спреман да спаси своју породицу и, по још једном налогу Дардана Берише (Арбен Бајрактарај), убије инспектора Петрита Коција (Милош Тимотијевић)?

Милош Тимотијевић / Фото Адреналин продукција/IMDb

- У другој сезони, осим судбинама главних ликова Уроша, Дардана и Петрита, бавићемо се и ликовима који су имали мање простора, а ту пре свега мислимо на Луку (Милан Марић), Дритона Беришу (Јон Раци) и Иљира Сокољија (Тристан Халилај). Један од главних покретача радње биће сукоб модерног и традиционалног. Долази ново време и нове генерације које не држе превише до традиције и дате речи - открива за "ТВ Новости" коаутор и сценариста Игор Стоименов.

Директорка продукцијске куће "Адреналин" Теа Королија најављује да ће екипа после Црне Горе снимати у Београду након новогодишњих празника, а отићи ће и ван граница нашег региона. Како "ТВ Новости" сазнају, наставак "Бесе" биће сниман не само у Црној Гори и Србији, већ и у Хрватској, Албанији и Естонији.

У другој сезони учествоваће велики број домаћих и страних глумаца, а укупно има око 250 ликова. У глумачкој екипи наћи ће се Хана Селимовић, коју смо гледали у улози Дивне Дукић, и Милица Гојковић, која је дочарала Уну Перић, а упознаћемо и нова лица, међу којма су Флорист Бајгора и Ервин Бејлери.

Редитељ Никола Љуца и сценариста Игор Стоименов / Фото Адреналин продукција/IMDb

Управо са првом сезоном "Бесе", која је обележила крај 2018, лансиран је и Суперстар ТВ. Током емитовања ове серије, Суперстар се позиционирао у десет најгледанијих канала, где се до данас задржао. Сигурни смо да ћемо са новом сезоном "Бесе", али и другим серијама врхунске продукције, ту позицију држати још веома дуго - изјавио је координатор за интернет и мултимедију "Телекома Србије" Владимир Лучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)