КАКО ДА ЈАЈА НЕ ПОПУЦАЈУ ТОКОМ КУВАЊА: Савети које треба да имате у виду пре фарбања

Novosti online

14. 04. 2023. у 08:43

АКО још нисте офарбали јаја за Васкрс, ево неколико савета пре него што почнете, како јаја не би попуцала током кувања.

КАКО ДА ЈАЈА НЕ ПОПУЦАЈУ ТОКОМ КУВАЊА: Савети које треба да имате у виду пре фарбања

Фото: Профимедиа

Ови проверени савети ће вам сигурно бити од користи.

* Љуска белих јаја доста је тања од тамнијих, па њих треба краће кувати.

* Пре него што их ставите на шпорет, јаја треба претходно да буду собне температуре, зато је потребно на време их извадите из фрижидера.

* Битно је и да вода буде собне температуре када се у њу ставе јаја, па се постепено загрева. Треба водити рачуна да не кључа прејако.

* Посуда треба да буде довољно велика, како се јаја не би сударала и тако попуцала.

* Со и сирће помажу да јаја не попуцају током кувања. Потребно је пола кашике соли на литар воде, додајте и пола кашичице сирћета.

* По некима је добар трик и да се вода меша током кључања, па се потом јаја кувају 10-12 минута, а затим се искључи ватра и оставе се у тој води још пола сата.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ У ШОКУ: Шта ће 60 посто официра Генералштаба у рововима?

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ У ШОКУ: Шта ће 60 посто официра Генералштаба у рововима?

УКРАЈИНСКО руководство је почело да формира јуришне јединице од изузетно цењених кадровских официра Генералштаба који поседују тајне информације, а то би могло да угрози безбедност Украјине, оценио је пензионисани генерал Оружаних снага Украјине Сергеј Кривонос за јутјуб канал "Прјамој".

29. 05. 2024. у 21:39

Коментари (2)

КУРТИ ПОБЕГАО: Пукла брука у Приштини (ВИДЕО)