ЛОВАЧКА САЛАТА: Укуснија и боља и од пинђура и ајвара - зимница коју морате спремити што пре

Novosti online

05. 10. 2023. у 17:00

Ловачка салта је она салата која се спрема од свега што вам је остало док сте спремали пинђур, ајвар, кувани парадаз.

ЛОВАЧКА САЛАТА: Укуснија и боља и од пинђура и ајвара - зимница коју морате спремити што пре

Фото: Принтскрин Јутјуб

Ако волите пинђур и ајвар, ловачку салату једноставно морате да спремите јер је укуснија и боља од свих зимница до сада!

Састојци:

1 л парадајз сока,

2 кг паприке,
500 г црног лука,
500 г шаргарепе,
100 г соли,
100 г шећера,
100 мл јабуковог сирћета,
100 мл уља,
2 кашике сушеног першуновог листа,
лист ловора,
по жељи 6 ченова белог лука,

кесица конзерванса.

Фото: Принтскрин Јутјуб

Припрема:

Самлети црни лук и додати га парадајз соку. Кувати пола сата на средњој ватри. За то време очистити и исецкати паприку на коцкице, а шаргарепу на колутиће. Припремити и бели лук, и њега самлети.

После пола сата кувања парадајза и црног лука, додати исецкану паприку, шаргарепу, бели лук, ловоров лист и све прелити уљем, сирћетом, сољу и шећером. Промешати па оставити да се кува између 90 и 120 минута, у зависности од тога колико има течности, колико је паприка сочна, као и јачине шпорета.

После сат и по проверити густину, додатно ће се згуснути када се охлади. Густина треба да је нешто као за ајвар. Лист ловора може се извадити. Склонити са ватре, додати першунов лист и конзерванс, промешати и оставити 10 минута да одстоји. Од ове мере добије се 5 великих тегли и једна мала.

Тегле поређати у плех, укључити рерну на 60 степени и загрејати тегле. У загрејане тегле сипати по мало салате, у сваку по мало, па тако и допуњавати до краја. Преклопити целофаном, ставити гумицу и онда поклопац. Оставите где иначе држите осталу зимницу.

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПОКЛОН ВИКТОРА ОРБАНА БРАТУ ВУЧИЋУ: У Србију стигла моћна борбена возила! (ФОТО)

ПОКЛОН ВИКТОРА ОРБАНА БРАТУ ВУЧИЋУ: У Србију стигла моћна борбена возила! (ФОТО)

У РЕПУБЛИКУ Србију ушла је велика железничка композиција натоварена са 50 оклопних борбених транспортера БТР-80А који ће појачати јединице Војске Републике Србије. То је поклон мађарског премијера Виктора Орбана српском председнику Александру Вучићу.

01. 06. 2024. у 13:24

Коментари (0)

Иновација из Јапана као савршен додатак колекцији „Art Must Go On“ Бате Спасојевића