НЕОДОЉИВЕ ШАМ РОЛНЕ: Старински рецепт за нове генерације - Хрскаве споља, а кремасте унутра
ШАМ РОЛНЕ - Лепе су на око, а још лепши укус имају.
За овакав колач се вреди потрудити, сви ће бити одушевљени.
Састојци:
За лиснато тесто:
- 450 г брашна
- 50 г путера
- 250 мл топле воде
- 2 жуманца
- 1 кашичица сирћета
- прстохват соли
За премаз:
- 450 г путера
- 50 г брашна
За шам:
- 10 беланаца
- 600 гр шећера
Припрема:
За тесто помешајте брашно, со и путер, па додајте жуманца, сирће и топлу воду. Месите да добијете глатко тесто. Растањите га оклагијом и намажите премазом од измешаног брашна и путера. Савијте као писмо и растањите оклагијом у правоугаоник. Поновите исто још једном. Савијте тако да десна трећина преклопи средњу трећину, а онда преклопите левом страном и оставите да стоји пола сата у фрижидеру. Поновимо исти поступак још 2 пута.
Тесто растањите оклагијом у облик правоугаоника, исеците на траке и обмотајте их око модлица за ролне. Пећи у загрејаној рерни на 250 степени. За шам умутити беланца у чврст снег и додавати мало по мало шећера. Мутите док се шећер истопи. Охлађене ролне напуните шамом. По жељи поспите их шећером у праху.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
Да ли знате по ком српском великану је названа улица која повезује Савски трг и Кулу Београд?
БЕЗ поштовања историје и чувања сећања на великане који су нас својим бесмртним делима у прошлости задужили нема ни светле будућности. Вођен овим универзалним животним геслом, Belgrade Waterfront није пропустио да, подижући најмодерније насеље у Србији, читаву десну обалу Саве премрежи новим саобраћајницама које представљају својеврстан омаж славним историјским личностима.
23. 05. 2024. у 16:00 >> 12:26
„ЖОГО БОНИТО“ ЗА МАЛОГ ОГИЈА: „Дечак лептир“ наставља борбу уз подршку хероја из Суперлиге хуманости
ФОНДАЦИЈА Моззарт за сваки погодак у домаћем првенству издваја 10.000 динара, а најбољи играч априла Винисијус Мело усмерио хуманитарни фонд за лечење Огњена Бојковића
24. 05. 2024. у 16:00
"НЕ ТРЕБА ТИ ДАТИ ДА ЗАКОРАЧИШ У БиХ": Јавне претње певачици - Ана се успротивила резолуцији о Сребреници?
АНА Николић јавно се захвалила државама које су подржале Србију на јучерашњем гласању о резолуцији у Сребреници.
24. 05. 2024. у 19:20
Коментари (0)