КАКО СЕ СПРЕМА РИБА У ТИГАЊУ, ШЕРПИ, РЕРНИ: Како би риба била укусна морате да знате како се припрема
Рибу можете да кувате, печете, или пржите, а сазнајте и како то правилно да радите.
Како се пржи у тигању
Када пржите рибу у тигању обавезно је пре тога уваљајте у брашно. Ако имате тефлонски тигањ, онда немојте да науљите, а за сваки други је довољно пар капи уља. Ставите рибу у загрејан тигањ, па после 3 минута окрените и пржите још 3 минута.
Како се пече у рерни
Када печете рибу обавезно је ставите у тепсију обложену пек папиром. Ово ће обезбедити хрскаву кору и спречити да загори. У просеку, танком филеу је потребно само 10 минута да се испече, а дебљем око 20 минута.
Како се кува у шерпи
Када рибу желите да скувате, ставите је у бујон или загрејану воду са уљем (најбоље маслиновим) и кувајте на лаганој ватри док риба не омекша (око 20 минута).
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
Да ли знате по ком српском великану је названа улица која повезује Савски трг и Кулу Београд?
БЕЗ поштовања историје и чувања сећања на великане који су нас својим бесмртним делима у прошлости задужили нема ни светле будућности. Вођен овим универзалним животним геслом, Belgrade Waterfront није пропустио да, подижући најмодерније насеље у Србији, читаву десну обалу Саве премрежи новим саобраћајницама које представљају својеврстан омаж славним историјским личностима.
23. 05. 2024. у 16:00 >> 12:26
„ЖОГО БОНИТО“ ЗА МАЛОГ ОГИЈА: „Дечак лептир“ наставља борбу уз подршку хероја из Суперлиге хуманости
ФОНДАЦИЈА Моззарт за сваки погодак у домаћем првенству издваја 10.000 динара, а најбољи играч априла Винисијус Мело усмерио хуманитарни фонд за лечење Огњена Бојковића
24. 05. 2024. у 16:00
"НЕ ТРЕБА ТИ ДАТИ ДА ЗАКОРАЧИШ У БиХ": Јавне претње певачици - Ана се успротивила резолуцији о Сребреници?
АНА Николић јавно се захвалила државама које су подржале Србију на јучерашњем гласању о резолуцији у Сребреници.
24. 05. 2024. у 19:20
Коментари (0)