НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ТЕСТО ЗА ПИЦУ: Лако се прави, а још брже једе

Novosti online

24. 08. 2023. у 10:52

УМЕСТО да купујете тесто за пицу у продавници, можете да направите домаће код куће и укус ће бити фантастичан.

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ТЕСТО ЗА ПИЦУ: Лако се прави, а још брже једе

Фото: Pixabay

Ево једноставног рецепта за тесто за пицу:

 

Састојци:

За тесто:

2 ½ шоље (око 300 грама) брашна

1 кашика сувог квасца

1 кашика шећера

1 кашика соли
1 супена кашика маслиновог уља
1 шоља топле воде (око 240 мл)

 

Упутство:

У малој чинији помешајте топлу воду, суви квасац и шећер. Оставите да одстоји 5-10 минута док се не створи пена на површини. То значи да је квасац активан и спреман за употребу.

 

Припрема теста

У већој чинији помешајте брашно и со. Додајте активирани квасац и маслиново уље. Почните мешати састојке кашиком док се не формира грудваста маса.

Пребаците тесто на чисту, благо побрашњену радну површину. Месите тесто 8-10 минута док не постане глатко и еластично. Додајте више брашна по потреби ако је тесто превише лепљиво.

Вратите тесто у чинију, премажите га мало маслиновим уљем и покријте крпом или фолијом. Оставите га да одстоји на топлом месту око 1 сат или док се не удвостручи у величини.

 

Обликовање пице

Премажите плех за пицу или тигањ за пицу маслиновим уљем и поспите га брашном. Пребаците тесто на плех и користите руке да га развучете у облику пице по жељи.

Покријте плех са тестом крпом и оставите да одстоји још 15-20 минута.

 

Печење

У међувремену, загрејте рерну на 220°C . Након другог дизања, додајте омиљени сос, сир и надев по избору на тесто.

Пеците пицу у унапред загрејаној рерни 12-15 минута, или док корица не постане златно смеђа, а сир се растопи и добије лепу златносмеђу боју.

Извадите пицу из рерне и оставите да се мало охлади пре сечења.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО:

ПО ОВОМЕ СТЕ ПОЗНАТИ У ЦЕЛОМ СВЕТУ: Бајага на "Роштиљади" признао да српски рок још увек живи

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

Знамо где провести лето, пријатно и повољно! Проверите!