НОВОСТИ УЖИВО ИЗБОРИ 2024 СА ЛИЦА МЕСТА

ИМАМО ОРИГИНАЛАН РЕЦЕПТ: Најлепше босанске мантије

Novosti online

04. 12. 2023. у 09:00

ЈЕЛО које доста подсећа на бурек, и може да се направи на више начина. Месо се лепи за прсте, а прелив му додаје неодољив укус.

ИМАМО ОРИГИНАЛАН РЕЦЕПТ: Најлепше босанске мантије

Printscreen/Youtube

Потребно:

* 800 г брашна тип 500

* 520 мл млаке воде
* 2 кашике соли
* 1 кг млевеног меса
* 60 мл уља
* 2 главице црног лука
* 3/4 кашичице бибера

За премаз:

* 150 г путера

* 50 мл уља

За прелив:

* 250 мл јогурта

* 3 чена белог лука
* 1/2 кашичице соли

Припрема:

У посуду сипајте брашно, једну кашику соли, па полако додајте 450 мл млаке воде и замесите тесто. Затим тесто прекријте крпом и оставите да нарасте 30 минута. Онда поспите мало брашна по тесту како се не би лепило, па га преместите на радну површину посуту брашном. Затим поделите тесто на три једнака дела, па сваки део умесите руком у глатке лопте. Прекријте их и оставите око 15-20 минута. Тада исецкајте црни лук, па додајте кашику соли, бибер, уље. Смесу помешајте са млевеним месом, па у то додајте 70 мл воде. Оклагијом развијте тесто (једну по једну лопту) да буде што тање и да заузима целу површину стола. Путер отопите са уљем, па премажите развијено тесто. Развучено тесто поделите по дужини на два дела, па распоредите део смесе са месом дуж спољне ивице. Затим увијте попут ролата па исеците на комаде од по 3-4цм. Рукама обликујте мантије, тако да ивице буду затворене и да месо не испада са стране. Мантије ређајте у плех подмазан отопљеним путером и уљем и премажите. Пеците мантије око 30-40 минута у претходно загрејаној на 250 степени. Направите прелив од јогурта, соли и исецканог белог лука. На крају, сипајте прелив преко мантија. Пријатно !

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)

ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић стигао је у штаб СНС-а. На самом улазу новинарка Н1 телевизије Жаклина Таталовић покушала је да испровоцира председника Србије, и председницу Скупштине Ану Брнабић.

02. 06. 2024. у 20:20

МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН Де Ниро о Београду, бомбардовању 99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

"МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН" Де Ниро о Београду, бомбардовању '99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

ПРОСЛАВЉЕНИ холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.

02. 06. 2024. у 11:40

Коментари (0)

Иновација из Јапана као савршен додатак колекцији „Art Must Go On“ Бате Спасојевића