ИЗГЛЕДОМ ПОДСЕЋА НА ПИЦУ, А НИЈЕ, ЈОШ УКУСНИЈЕ ЈЕ: Јело од тортиље са спанаћем и маслинама
ЈЕЛО од тортиље са спанаћем и маслинама подсећа на пицу, али је надев богатији.
Тортиљу можете спремити на класичан начин, али можете од ње направити и сјајно јело које изгледом подсећа на пицу. Можете спремити и слани ролат са тортиљом. Када желите да поједете нешто хранљиво и укусно, што се уједно и брзо спрема, тортиље са спанаћем, чери парадајзом и фета сиром освојиће вас на први залогај. У надев иду и маслине. Богат укус, а припрема лака!
Састојци:
* 1 већа тортиља
* 1/2 чаше киселе павлаке
* 4-5 чери парадајза
* 7-8 маслина
* 1/4 главице црног лука
* 1 шака свежег спанаћа
* 1 шака ренданог тврдог сира
* 50 г фете
Рецепт за јело од тортиље са спанаћем и маслинама:
У округао плех ставите тортиљу, па у њој умутите три јајета. Додајте киселу павлаку, поново умутите, па додајте у тортиљу исецкан чери парадајз, исецкане маслине, исецкан црни лук, спанаћ, па поспите ренданим тврдим сиром. По врху распоредите и мало издробљене фете. Пеците тортиљу са спанаћем и маслинама на 180°C док се сир не истопи.
СтварУкуса
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима
ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.
19. 05. 2024. у 12:04
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)