САВРШЕН ПОСНИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Слана пита од бундеве и кромпира, као из бакине кујне

Новости онлине

25. 03. 2024. у 07:00

Слану питу од бундеве и кромпира послужите као топло или хладно предјело.

САВРШЕН ПОСНИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Слана пита од бундеве и кромпира, као из бакине кујне

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 500 г танких кора за питу
  • око 500 г бундеве
  • 3-4 већа кромпира
  • 1 главица црног лука
  • 2 чена белог лука
  • мускатни орашчић (по жељи)
  • со
  • бибер
  • уље

Припрема:

Црни и бели лук ситно насецкати или измиксати у блендеру, а потом удинстати на мало уља. Бундеву и кромпир ољуштити, нарендати на крупно, а затим додати у шерпу и динстати са луком подливајући малко воде, тек толико да не загори. Осолити и побиберити по укусу (ко воли може да дода мало мускатног орашчића), па динстати 10-15 минута. Шерпу склоните са шпорета да се удинстана смеша прохлади.     

У међувремену припремити танке коре за гибаницу. Било би идеално да су праве домаће, али ако их нисте развлачили, могу да прођу и куповне.

Узимати по две коре, попрскати их или силиконском четкицом премазати мало уљем, па филовати динстаном мешавином бундеве и кромпира. Тако филоване коре завити у питу и ређати у тепсију, коју сте претходно премазали. Поступак понављати докле год има фила и кора.

Сваку заролану слану питу од бундеве и кромпира премазати одгоре уљем, па тепсију ставити у рерну да се пите пеку. 

(trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.

14. 05. 2024. у 10:00

Коментари (0)

НАЈАТРАКТИВНИЈА ХРВАТИЦА БЕСНА: Е, баш идем!