ВРБОВАЧКА ПЕРА: Најстарија југословенска пита, од сира и кукурузног брашна
Најстарија пита од домаћих кора и сочног фила која се правила у доба старе Југославије.
Састојци:
350-400 мл млаког млека
100гр отопљеног маслаца
20гр свежег квасца
Фил:
700гр свежег сира
1 павлака
2 кашике кукурузног брашна
со
сусам
око 50 гр путера
Припрема:
Активирајте квасац, а потом активиран квасац сипајте у брашно. Додајте отопљен маслац и мало млека. Умесите тесто у глатку смесу. Оставите тесто да одмори 45 минута.
Направите фил од 700 грама младог сира, јаја, павлаке, кукурузног брашна и путера.
Развуците тесто шире од плеха, па средину попуните са умућеним филом, а остатак текста ставите преко фила. Пеците на 200 степени Целзијуса око 45 минута.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОВАКВУ ДО САДА НИСТЕ ЈЕЛИ: Гибаница са сиром, хрскава кора и тесто меко као душа
07. 02. 2024. у 11:00
ПИТА СА ШЉИВАМА И ЧОКОЛАДОМ: Врло једноставна посластица, а тако укусна
12. 03. 2024. у 20:30
ПРЕМИНУО ЛЕГЕНДАРНИ ГЛУМАЦ: Највише се памти по својим арогантним, али безбрижним ликовима
АМЕРИЧКИ глумац Дебни Колман, који је играо у холивудским филмовима попут, "Паклени торањ", "Од 9 до 5" и "Тутси", умро је у 92. години.
18. 05. 2024. у 07:48
ШОК НА ЗАПАДУ: Русија последњих недеља заузела више територија, него Кијев у контраофанзиви 2023.
РУСКЕ снаге су при напредовању последњих недеља, укључујући у Харковској области, заузеле више територија, него украјинска војска током неуспешне контраофанзиве 2023. године, пише лист „Вашингтон пост“, позивајући се на аналитичаре.
18. 05. 2024. у 08:18
ТАКО МЛАД: Откривен узрок смрти мужа Звезде Гранда - отац му умро пре месец дана
ПАР је интиму љубоморно чувао од јавности.
16. 05. 2024. у 17:05 >> 17:37
Коментари (0)