РЕЦЕПТИ КОЈИ ЗАДОВОЉАВАЈУ И ВЕГАНЕ И ГУРМАНЕ: Безглутенски мафини са спанаћем и мафини са говеђом пршутом (ФОТО)

Novosti online

09. 04. 2024. у 07:00

КАДА споменемо реч "мафин", у глави нам се углавном појави асоцијација на слатки колач. Међутим, рецепти које вам данас доносимо оповргавају ову предрасуду.

РЕЦЕПТИ КОЈИ ЗАДОВОЉАВАЈУ И ВЕГАНЕ И ГУРМАНЕ: Безглутенски мафини са спанаћем и мафини са говеђом пршутом (ФОТО)

Фото: Shutterstock

Било да сте веган/вегетеријанац или љубитељ меса, ово јело може бити прави избор за доручак.

Безглутенски мафини са спанаћем

За овај сјајан доручак, који је идеалан уколико имате интолеранцију на глутен, потребно вам је тек неколико намирница.

Састојци:

300 г бареног спанаћа

1 шоља протеинског брашна бундеве
пола шоље кукурузног брашна
мала кашика соде бикарбоне
мала кашика прашка за пециво
1 јаје (по жељи)
мало воде

Припрема:

Све сједините, па излијте у калупе за мафине и по жељи поспите сусамом. Пеците у рерни на 180˚ до 200˚, око 40 минута.

Фото: Shutterstock

Мафини са говеђом пршутом

Уколико сте љубитељ меса, овај рецепт ће вам бити више по вољи.

Састојци:

1,5 шоља интегралног пшеничног брашна

200 г сецкане говеђе пршуте
мала кашика соде бикарбоне
мало воде

Припрема:

Све сједините, па излијте у калупе за мафине и по жељи поспите сусамом. Пеците на 180˚ до 200˚, око 40 минута.

(Она)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РЕШИЛА ДА ПРОГОВОРИ! Због ње је химна Русије интонирана у Београду, па одједном прекинута - ево шта шампионка Европе сад каже о томе (ВИДЕО)