СЛАСНА ДОМАЋА ПИТА СА ШУНКОМ И КАЧКАВАЉЕМ: Хрскава и преукусна, савршена за све прилике
Пита са шунком и качкаваљем је одвано популарна међу домаћицама, а када год је направе, укучани је поједу муњевитом брзином! Није ни чудо, јер је њен укус просто изванредан.
Потребни састојци:
- 250 г лиснатог теста
- 200 г глатког брашна
- 3 јаја
- 250 г свежег сира
- 250 г ренданог сира (гауда или слично)
- 1 прашак за пециво
- 2 дцл млека
- 100 г шунке за пицу
- неколико киселих краставаца
- со
- бибер
Припрема:
Лиснато тесто разваљајте на величину припремљеног калупа за питу или плеха пречника 26 цм.
Пребаците у плех врхове мало згусните и тесто избодите виљушком. Пеците 5 минута, док не добије боју, на 180 степени.
Док се лиснато тесто пече - припремите фил. Помешајте јаја, свежег сир, со и бибер, наизменично додавати брашно које сте претходно помешали са прашком за пециво и млеко. На крају додати и качкаваљ, шунку и краставце који су исецкани на комадиће.
Када је лиснато тесто поруменело, извадите га из рерне и на њега ставите фил. Пеците још 30 минута.
Пита је преукусна и топла и хладна! Пријатно!
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СПРЕМИ СЕ ОЧАС ПОСЛА: Брза пита са спанаћем - Без брашна, идеална за све који имају проблем са глутеном
05. 04. 2024. у 07:00 >> 12:36
ПОСНА ПИТА ОД ШАМПИЊОНА: Прави се лако, идеална за било које доба дана
02. 04. 2024. у 07:00
ВРБОВАЧКА ПЕРА: Најстарија југословенска пита, од сира и кукурузног брашна
30. 03. 2024. у 07:00 >> 13:10
ПИТА СА РИБОМ И ПИРИНЧЕМ: Толико је укусна да ћете је правити и после поста
22. 03. 2024. у 07:00
ПАРАДА ПОБЕДЕ У МОСКВИ: Путин - Наше стратешке снаге у стању борбене приправности (ФОТО/ВИДЕО)
ПОВОДОМ годишњице победе над фашизмом у Москви је данас одржана Парада победе.
09. 05. 2024. у 08:46 >> 09:22
РУЧАК ВУЧИЋА И СИЈА У СЛИКАМА: "Ово је ваша кућа"
ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић приредио је свечани ручак у част председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга и његове супруге професорке Пенг.
08. 05. 2024. у 18:49
ТРАГИЧНА СМРТ НАЈДЕБЉЕГ ЧОВЕКА: Умрла му мама и кренуо је да се гоји, вага показивала 200, па 300 кг и ту није стао
ТУЖНА прича најгојазнијег човека Британије, кога је тешка судбина навела да пронађе утеху у храни и тако сконча свој живот.
08. 05. 2024. у 19:06 >> 19:29
Коментари (0)