СЛАНА ЛЕЊА ПИТА СА КОБАСИЦАМА: Издашна и укусна

Новости онлине

16. 04. 2024. у 07:00

Састојке углавном имамо код куће, а припрема је једноставна. Осим слатке верзије постоје и различите слане, а ви испробајте ову са кобасицама.

СЛАНА ЛЕЊА ПИТА СА КОБАСИЦАМА: Издашна и укусна

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • маслац за подмазивање
  • 600 г свеже кобасице у цреву
  • 3 јајета
  • 300 мл млека
  • 100 мл уља
  • 100 г пармезана
  • со
  • 300 г брашна
  • 1 кашика прашка за пециво
  • 300 г качкаваља

Припрема:

Подмажите тепсију путером. Почните тако што ћете испразнити кобасицу и поређати је на плех. Добро поравнајте да покрије цео плех. Пребаците у рерну и пеците на 240 °C 35 минута. Помешајте јаја, млеко, уље, половину пармезана и со и мешајте док се не сједине. Припремљену смесу сипајте у чинију. Додајте брашно и прашак за пециво и мешајте да нема грудвица. Подмажите нови плех путером. Додајте половину припремљеног теста и добро га поравнајте. Преко додајте печену кобасицу и поређајте рендани сир. Покријте другом половином теста и поравнајте га да покрије све. На крају додајте пармезан на врх. Пеците у рерни на 200 °С 40 минута.

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЗАПАМТИЋУ ЈА ТЕБЕ! Новак Ђоковић шокирао многе у Риму (ВИДЕО)