ДОМАЋЕ КИФЛЕ ПУЊЕНЕ СВЕЖИМ ВОЋЕМ: Мекане и мирисне

Новости онлине

22. 04. 2024. у 07:00

Направите мекане кифле пуњене воћем које можете да једете и за доручак, вечеру, али и као ужину. Оно што је битно јесте да лепо умесите тесто како би кифле биле мекане.

ДОМАЋЕ КИФЛЕ ПУЊЕНЕ СВЕЖИМ ВОЋЕМ: Мекане и мирисне

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 50 мл топле воде
  • 9 г сувог квасца
  • 1 кашика + 70 г шећера
  • 250 мл топлог млека
  • 70 г путера
  • 650 г брашна
  • 3 јајета
  • 60 г киселе павлаке
  • 1 кашичица соли
  • 20 мл уља
  •  воће по избору
  • За премазивање:
  • 1 жуманце
  • 1 кашика млека

Припрема:

Помешајте топлу воду, квасац и једну равну кашику шећера, па добро сједините. Оставите неких 10 минута да се квасац активира. За то време истопите путер у топлом млеку, па додајте 100 г просејаног брашна и промешајте. У другој посуди умутите јаја, па додајте 70 г шећера и киселу павлаку и све добро сједините. У смесу са јајима додајте актвирани квасац и промешајте, па додајте охлађену смесу са брашно и сједините. Затим додајте преостало просејано брашно (550 г) и со и умесите тесто. На крају сипајте уље, још мало месите и покријте тесто провидном фолијом, па оставите да надође сат времена. 

Поделите тесто на 9 једнаких делова и обликујте лоптице. Затим их покријте и оставите да одстоје неких 10 минута. Лоптицу од теста мало прстима и оклагијом развуците у танак круг, па на средину ставите очишћено воће. Подигните крајеве и онда их спојте (као калцону да правите). Прстима лепо затворите. На исти начин обликујте кифле од свих лоптица од теста.

Поређајте кифле на плех обложен пек-папиром, па покријте и оставите да одстоје још 15 минута. Умутите жуманце са млеком, па премажите кифле и засеците сваку ножем. Направите 3 реза на кифли. Пеците у загрејаној рерни на 180°С око 20 минута. 

(стварукуса/мондо)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЗАПАМТИЋУ ЈА ТЕБЕ! Новак Ђоковић шокирао многе у Риму (ВИДЕО)