ТОП СПОЈ БЕЛОГ ЛУКА И СВЕЖЕГ БОСИЉКА: Ароматичне печурке печене у рерни

Novosti online

13. 01. 2024. у 07:00

КАО прилог уз свињско месо - послужите печене печурке са ароматичним зачинима.

ТОП СПОЈ БЕЛОГ ЛУКА И СВЕЖЕГ БОСИЉКА: Ароматичне печурке печене у рерни

Фото Shutterstock

Печурке су одличне јер од њих можете да припремате различита јела. Супер су као сос, али и као прилог. Ми вам доносимо најлакши рецепт за ароматичне печурке печене у рерни које се одлично слажу уз месо или рибу.

Потребно:

* 400 г шампињона

* 8-9 ченова белог лука (1 по печурки)
* 60 мл маслиновог уља
* 1/2 црног лука
* 2 кашичице оригана
* 10 г листова свежег босиљка 1 кашичица сушеног босиљка

Рецепт за печурке из рерне:

 Корак 1:

Припремите печурке:

Печурке немојте да перете, већ обришите убрусом или ножем скините горњи слој. Уклоните и стабљике.

 Корак 2:

Направите пуњење:

У блендер ставите стабљике печурака, бели лук, црни лук, оригано, босиља, со, бибер и сипајте маслиново уље. Све добро изблендирајте и напуните печурке.

 Корак 3:

Пеците печурке:

Поређајте печурке на плех и пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 15 минута.

(StvarUkusa/Mondo) 

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.

20. 05. 2024. у 11:53

Коментари (0)

Знамо где провести лето, пријатно и повољно! Проверите!