ХЛАДНА МЕСНА ТОРТА: Савршено предјело!
УЖИВАЈТЕ у супер комбинацији укуса!
Потребно:
* мешано млевено месо, 1 кг
* црни лук, 1 главица
* бели лук, 1 чен
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* црвена зачинска паприка, 3 кашичице
* свеж першун, 1 веза
* презле, 50 г
* јаја, 1ком
* бели сир, 300 г
* ајвар, 200 г
* мајонез, 300 мл
Припрема:
Помешајте у већој посуди месо, јаје, исецкан црни и бели лук, које сте претходно пропржили на мало уља. Оцеђен хлеб претходно намочен у млеку, презле и сецкани першун зачините и сједините. Смесу поделите на три дела, па део ставите у подмазан узани дугуљасти калуп. Премажите га умешаним белим сиром и ајваром, па тако урадите још два пута, а последњи слој меса не премазујте. Покријте алу-фолијом и пеците пола сата на 200 степени. Затим склоните фолију и пеците још 35 минута. Охладите, па преврните на тацну.
Торту богато премажите мајонезом, декоришите и држите у фрижидеру до служења.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КОМПОТ ОД ЈАБУКА: Рецепт за посластицу која подсећа на детињство
03. 01. 2024. у 18:27
БРЗ, А НЕОДОЉИВО УКУСАН: Колач са малинама је лаган и издашан
08. 01. 2024. у 13:00
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима
ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.
19. 05. 2024. у 12:04
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)