СЛАНЕ КУГЛИЦЕ СА БЕЛИМ МЕСОМ, КРОМПИРОМ И ПОВРЋЕМ: Шарено славско предјело - идеално за Светог Јована

Novosti online

18. 01. 2024. у 17:26

Приближава се Свети Јован, а ми вам предлажемо фантастично славско предјело којем гости неће моћи да одоле.

СЛАНЕ КУГЛИЦЕ СА БЕЛИМ МЕСОМ, КРОМПИРОМ И ПОВРЋЕМ: Шарено славско предјело - идеално за Светог Јована

Фото:; Принтскрин Јутјуб/Готовим с Оксаной Пашко

На свакој свечаној трпези су предјело и десерти оно што привлачи највише пажње. Данас постоји безброј рецепата који се брзински спремају, укусни су, а и изгледају савршено. Ако желите да ваш славски сто изгледа савршено, али и да гости буду задовољни укусом, предлажемо вам да направите слане куглице од белог меса и кромпира са поврћем. Овако припремљено предјело ће свакога одушевити, а ви ћете направити без муке.

 

Састојци:

300 г белог меса 

4 јајета 
150 г тврдог сира 
2 кромпира
1 цвекла
2 куване шаргарепе 
1 кисели краставац 
5 кашика мајонеза 
1 веза мирођије 

 

Припрема сланих куглица са белим месом и поврћем

У једној шерпи скувајте бело месо, а у другој јаја. Такође, цвеклу, кромпир и шаргарепу скувајте одвојено, па када се поврће охлади, ољуштитие. Шаргарепу и цвеклу изрендајте и ставите у одвојене посуде. Сецкану мирођију ставите у трећу посуду.

У посуди помешајте рендана кувана јаја, рендани пире кромпир, реднани тврди сир, ситно сецкани кисели краставац, ситно сецкано бело месо, мајонез и посолите. Све добро сјдеидните и обликујте лоптице.

Поделите лоптице на 3 једнака дела и уваљајте засебно у мирођију, цвеклу и шаргарепу. Послужите хладно предјело за славу. 

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.

20. 05. 2024. у 11:53

Коментари (0)

НЕВЕРОВАТНО! Жељко Обрадовић о циркусу који следи, 0:6 против Сферопулоса, инциденту Нанели - Лазаревић...