РЕЦЕПТ СА БЕЛОГ ДВОРА: Палачинке принцезе Јелисавете

Novosti online

05. 02. 2024. у 07:00

КАДА је први пут крочила у одаје Белог двора, принцеза Јелисавета је тражила само овакве палачинке.

РЕЦЕПТ СА БЕЛОГ ДВОРА: Палачинке принцезе Јелисавете

Фото Shutterstock

Састојци:

 ЗА ТЕСТО: 

* јаја, 1 ком

* меко брашно, 200 г
* со, прстохват
* млеко, 300 мл
* минерална или обична вода, 150 мл
* уље, за подмазивање тигања

 ЗА ФИЛ: 

* кристал-шећер, по жељи

* сок од лимуна, по укусу

Припрема:

У суд сипајте брашно, јаје и половину млека, па размутите варјачом или жицом за мућење.

И без миксера зачас ћете добити глатко тесто, без грудвица. Постепено улијте остатак млека, потом и воде. Нек тесто одстоји бар 15 минута и онда пеците палачинке. Тигањ намажите уљем за сваку палачинку. Кутлачом сипајте тесто у тигањ и брзо га разлијте.

Пеците палачинку с једне стране док ивице не почну да се одвајају, а онда одмах окрените и с друге стране пеците 10 секунди. Тесто можете да направите и с другачијим односом млека и воде, али нека то заједно буде 450 мл течности. Готове палачинке поспите кристал-шећером, накапајте сок од лимуна, брзо уролајте и одмах послужите.👌

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.

20. 05. 2024. у 11:53

Коментари (0)

НЕВЕРОВАТНО! Жељко Обрадовић о циркусу који следи, 0:6 против Сферопулоса, инциденту Нанели - Лазаревић...